Ankaradaki mobese kameraları çalışıyormu?

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar son 1 ay içerisinde çeşitli kavşaklara kameralar yerleştirdiler. bunlar şuanda çalışıyorlarmı? eğer çalışıyorlarsa neye bakıuorlar? yani kırmışı ışık ihlalinemi yada aynı zamanda hız sınırınada bakıyorlarmı?

Birde tuhaf bir soru var aklımda; mesela benim işe gittiğim güzergahta, ziaürrahmandan uğurmumcuya dönüyorum. tam bu noktada ışıklar var ve tepedede kameralar. polis bu noktada bazen sağa dönüşlerde (kırmızı yansada) geç işareti yapıyor. eğer kameralar kayıt yapıyorsa cezai işlem uyguluyorlarmı? benim bildiğim bir yerde işaretçi varsa ona uymak gerekir ama kamera polisi tınmayabilir gibi gedi bana.

tecrübesi olanlar paylaşabilirse sevinirim.

Polis varsa ona uymak zorundasın ama kamera cezayı eve gönderdiğinde bunu nasıl ispat edersin onu bilemem.

mobeseler asayiş amaçlı takıldı ankaraya

haberlerde kırmızı ışık ve hız ihlali içinde ceza kestiklerini söyledi dün akşam

şu anda mobese kameralarının hepsi aktif..önceden çıkan bir haberde vali 15 eylülde sistemin aktif olacağını söylemişti.ama dün haberlerde sistemin aktif olduğun gösterdiler.ışıklara demir profillerin üstüne kurulan vede radar olarak kurulanlardan kesin ceza yersiniz ama mobeselerden denk gelirse yazıyolarmış.yani geçtiğiniz anda o kamerayı izleyen bir polisin dikkatini çekerse... işiniz biraz şansa kalmış.kötü gününüzde cezayı yiyebilirsiniz...

Ne zamandır bu konuyu düşünüyorum, çok yerinde bir topic kutluyorum...
İstanbul yolunda, Ayaş yolunda, ve birçok kavşakta söz konusu mobeselerden var...
İstanbul yolunda hız limiti 70, ve radar levhası var... Mobesenin 50mt yakınına gelen freni köklüyor hızını 70'in altına düşürmeye çalışıyor... Çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum, ayrıca her geçişimde dikkatle takip ederim, Belediye otobüsleri bile bu Mobeselere aldırmıyor, hızımı onlara göre eşitleyip tahminde bulununca 80-90 olabiliyor...
Eğerki radar meyilli olsaydı bence EGO şöförleri illahaki bilirler ve ona göre kullanırlardı diye düşünüyorum...

çalışıyor.

Bir trafik polisi ile konuşmuştuk bu konuyu çalışmadığını ve 15 eylül sonrası çalışacağını söyledi...

13 Ağustosta şaşmaz kavşağından (ist yolundan sağa doğru başkent otosanayii geçtikten sonra) batıkent istikametine giden yolda 90 km hızla radara girdim. normal ekip arabası koymuşlar ve 500 mt sonrada çevirdiler. 270 TL ceza yazdılar. öncelikle 70 km ile gidilmesi gerken yerde 90 la geçince 270 mi yazılıyor? bu çok fazla değilmi? üstelik sabah 09:30 da yaşandı bu olay bariz başka niyetleri vardı. neyse cezayı yazdılar. o sinirle eskişehir yolunda sonradan yol üstündeki kameraların bulunduğu noktadanda 110 civarı bir hızla geçtim acaba onadamı yakalandık:(

eskişehir yolundaki kameradan ceza yiyen duydum ben, eskiden bazıları basıp geçiyordu, artık herkes uslu uslu 70e düşürüyo hızını :) 70-90 arasıda 50 lira civarı olması lazım..

Geri