Ani Tüketim Artışı!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hlmdsl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
içinz rahat olsun 10 bile yazsa 10 yemicektir araba. size tavsiyem su ben cok sıfırladım bc1 leri aracim 3000km de oldugu icin tüketimleri merak ediyordum.sunu yapin derim tekrar sıfırlayın ortalama onemli degil gozunuz bc1 de olsun ve 100km ye geldiginde en allta ne kadar yedigini gorebilirsiniz o size kesinlikle yalan solemez benim suan 3 tane 100 km de denedim genelikle sehir ici idi 7.8 7.7 ve 7.9 lt tüketti..Kısa yerlere gidip kontak acip kaparsaniz ortalama degisiyor ama yaniltici.. düsürmek icin 3.vitese atin 50km hızla giderken cruise control acin ortlama düsecek menzilinde arttigini gorecksiniz umarım yardimci olabilmişimdir.

sıfırladıktan sonra kısa mesafelerde ve şehir içinde dur-kalk sonraları artan tüketimi de hesapladığı için yüksek çıkar, uzun mesafede düşecektir merak etme kafan rahat olsun.
bu arada fak ettiğim bişeyi ekliyeyim; klima eco mod da iken arabayı çalıştırınca ilk dakikalar içinde derinden bir elektrik süpürgesi sesi geliyordu fark edinceye kadar ecel terleri döktüm valla:)
o ses bende de var ama klima kapalıyken de var.o bence sistemi kontrol ediyo çünkü o susunca ışıklar da sönüyor.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilginiz için başta @canse89 arkadaşımın da dediği gibi sabit hızda tüketim düşüyor.yani 3. vites 50 değil de 5. vites 90 yaptım.ama bu BC işini anlamadım neden öyle yapıyor.12.8 km yol yapmışım sıfırlayınca ve 10.1 yakmış :s10 km.lik bi yolu sabit hızda gittim 8.7 ye indi. inmeye de devam eder sanırım.BC bozuk sandım çok canım sıkıldı.Ama iyi ki varsınız valla Opel Asistance yalan.bi de teknik servise bağladılar.

Yaşasın Opelim.net Asistance:)

BC nedir öğrenebilirmiyim. ? Bilmediğim için sordum.
Board Computer yani yol bilgisayarı.direksiyondaki soldaki döndürülen düğmeye basarak ya da konsoldaki BC tuşuyla girebilirsin.

Arkadaşlar bugün BC1 i sıfırladım ardından da 5-10 dakikalığına kontağı açık bırakıp(araba çalışmıyordu sadece teyp açıktı) bir yere kadar gittim.Döndüğümde 100km.deki yakış miktarının 7.5 ten 10 lara çıktığını ve arabayı çalıştırdığımda 10.1 10.2 10.3 şeklinde arttığını farkettim.Bir ara 8 lere inse de şu an da hala 10 larda.Opel asistance ı aradım ancak çok fazla yardımcı olamadılar.En yakın servis bize 180 km dolayısıyla gitmeden önce bir de size sorayım dedim.Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Lütfen yardım...
hilmiciğim böyle şeylerde hep seni buluyor:)merak etme bir şeyi yok arabanın sen baya uzak kaldın ya ondandır:)

slm arkadaşlar. 2000 model corsa c sahibiyim aracımda uzun zamandır gaz yememe ve çekiş düşüklüğü var özel servislere götürdüm sorunu bulamadılar önce pompadan dediler değiştirdim yine aynısını yapıyo yolda giderken silkelemede yapıyo benzin deposunda pompanın altında bir bilye varmış deponun bir parçası benzin akışını dengeliyomuş onu değişmesi lazım dendi çıkma buldular takıldı uzun zaman şikayetler kesildi fakat yine aynı sorun başladı hatta şimdi kesiklik yapınca arıza lambasıda yanıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim yamdımcı olun lütfen merci..

hilmiciğim böyle şeylerde hep seni buluyor:)merak etme bir şeyi yok arabanın sen baya uzak kaldın ya ondandır:)
sorma süleyman abi ya :)

Geri