Anahtar problemi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cayasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cayasar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 May 2009
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Arkadaşlar,
Opel corsa c aracınmın kumandalı anahtarıbozuldu.Çeşitli anahtar firmalarına gösterdim.Fakat tamirinin mümkün olmadığını söylediler.Fakat anahtar kumandası hariç(Yani sadece uzaktan kumanda ile açma kapama yapması hariç) çalışıyor.Yani kapılarıda açıyor.Kontağıda çalıştırıyor.Ben anahtarı açtım içinde bir devre var.Bu devre komple değiştirilse tekrar açma kapama işlemi yapmaz mı.Yada anahtarcının birtanesi yenisini yapmanın maliyeti 165 tl deyince bende kumanda taktırırım o zaman dedim.Oda bana sadece açma kapama için sistemler var otoelektrikçiler bunu yapar dedi.
Böyle bir sistem varmı acaba.
Ne yapabilirim karasız kaldım.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
 
siz pili çıkartmışınız değiştirmişiniz veya kumandanız düşmüş senkronize ediniz anahtarı kontağa takın marştan bir önceki ışıkların yandığı konuma kadar çeviriniz ve açma düğmesine(kumandanın)bir kere basınız olay çözümlenecek
 
Dediğiniz işlemi ilk önce yaptım.Fakat konunun çözümü olmadı.Hatta bi otoelektriçide aynısını denedi yine olmadı.Sorunun tam tanımı aslında kumandanın içindeki elektronik devre metal bir parça ile çizildi ve bu sorunlar oluştu.Oto anahtar tamircileride yapamadı zaten.
Yinede teşekkürler.
 
Geri
Üst