Anahtar 2...

geographer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar.
anahtar diye bir konu açmıştım 1-2 gün önce.
arkadaşların tavsiyesini almıştım forumdan. anahtarı açtım pilin bağlantıları oynuyor. bende kağıt sıkıştırdım şimdi oynama yok ve deneme yaptım gayet iyi çalışyor.
ancak sormak istediğim şu:

bu bağlantıları lehimlettirsem sorun olur mu? bana yardımcı olursanız sevinirim.
işim aslı pek anlamıyorum yardımlarınızı bekliyorum. anahtar pahalıymış bayağı arızalanırsa masraf açmasından endişe ediyorum.

herkese iyi günler dilerim.
şimdiden teşekkürler

yo lehimletmenin bi sakıncası yok. dikkatli lehimlendiği sürece tabi.. kağıt sıkıştırmaktan daha iyi bi yöntem bence...

valla şimdilik bir sorun yok. işini iyi yapan bir elektronikçi bulursam lehimlettirecem. teşekkür ederim

Şimdilik geçmiş olsun.:alkis:

geographer' Alıntı:
valla şimdilik bir sorun yok. işini iyi yapan bir elektronikçi bulursam lehimlettirecem. teşekkür ederim
en iyisini yaparsın.. :good:

Anahtarım üç mertreden sert zemine oradanda suya düştü.
Konrol ettim ilk kez açtı.sorası of.
Açtım içersine su almış pil yatağı ayağının bir tarafının lehimi atmış. Böyle olunca diğer ayağınıda yerinden ayırdım. Alokol ile yıkadım.(3 kısım alkol +1 kısım eter) karışımı ile yıkanır ise su alkol eter karışımı ile buharlaşıp daha çabuk yok olur. Ben eter bulamadığım için (açıklık getireyim renkliispirto )ile değilde renkiz alkol ile yıkadım. Saç kurutmanın soğuk havası ile kuruttum.Siviçleri kontak sprey ile temizledim.Ayakların leğimin yapılması biraz uğraştırdı.
Bir tarafının lehiminin yapımı basit fakat diğer darafta havyanın gireceğiyer üç mm. genişliğinde. Bununiçinde havyanın iki tarafını eğeleyerek bıçak inceliğine getirdim,Leğimledim açmış iken pilnide değiştirdim.İşlem tamam İş sekroze etmeye geldi.İşte en büyük zevkide ozaman aldım. Anahtarı yerleştirdim çevirdim Daha basmadan şak.şak iki ses Etki mesafesi üç dört mesafeden on metreye çıktı. Yapabileceklere faydası olur düşüncesiyle paylaşmak istedim.Çok zor birişlem değil.

olay budur işte, süper olmuş.tebrik ederim

pillere lehimi işten anlayan biri atarsa saglıklı olur yoksa kısa devre yapıyor...

lehim daha iyi

Geri