Amortisor Degisikligi (Corsa D)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Goklife
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Goklife

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
aracimda genellikle 2 yolcuyla yolculuk ediyorum.

Gecen haftalarda aracima toplamda 4 kisi binince arka tarafta
gicirti sesi geldi. Bende once kapilar iyi kapanmamis diye dusundum.
oylece gecistirdim.

Dun aksam ses tekrar edince solugu erkenden
Baypampasa Opel Odak'ta aldim.

Test surusune ciktik. Sorunun amortisorden oldugunu soylediler.
Garanti kapsamina girmedigini ve iscilik dahil
arka 2 amortisorun fiyatinin 480 YTL tuttugunu belirttiler. (iscilik 115 YTL)

Hemen ozel servisten fiyat alma ihtiyaci duydum.
Ozel servis 370 YTL fiyat verdi.

Ogrenmek istedigim;
internet sitelerinde amortisorlerin fiyatina baktim. Genel olarak
yaklasik 80-100 YTL arasi gozukuyor. Bu hesaba gore kabaca
en fazla 250 YTL ye halledilebilir gibi duruyor.
Acaba ille de orjinal Opel Corsa D amortisoru mu almaliyim?

Degerli yorumlarinizi bekliyorum.

bence opellerin amortisörleri zaten orjinal olsada pek başarılı değil geçen senede ben değiştirdim arkaları orjinal taksan yine patlayacak bana sorarsan monroe gibi bmw ve mercedese amortisör üreten markalardan al internette bak çifti 300 -350 ytl civarı

işin gerçeği ben sesin amartisörlerden geldine inanmıyorum, özel servise göstersene arabayı?

işin gerçeği ben sesin amartisörlerden geldine inanmıyorum, özel servise göstersene arabayı?

:good:

Degerli arkadaslar,
Opel Odak'in Bayrampasa'da da yeri var.
Oraya goturdum. Onlar amortisoru sokup(yenisini takip) denediler.

sorun ondanmıymış?

Aracin arkasindan gelen gicirti yagmurlu havalarda kesiliyor. Sanki su biyerlere yaglama gorevi goruyor ve gicirtiyi kesiyor.

benzer sıkıntı wardı bende hocam..amortisörler bitikse eğer etrafı yağla kaplanır..yağışlı hawada yağ ile amortisör başı arasından içeri sızan su amortisörün biten yağı yerine iş görüyor olablir,ki aracın esnekliğine asla katkısı olmaz..arka tarafa yan sanayi amortisör taktırdım sorun halloldu..orjinale para yağdırma derim..

usta bahsettıgın arac 2008 2009 model ne demek garantıye gırmemesı bnce cok sacma bısey bu sen bu sorununu almanya ople e bı yazsana bakalım ne cvp glecek sen o kadar para dok sonra gıcırdasın..... egerkı onlarda ole garantıden deıl derlersse sakın orj. taktırma cokta gusel amartısorler var gıt onlardan taaktır 500 lıra verıdkten sonra 4 unu deıstrrsın ya spor tıp tarzında bıseyle

opellerin arkasında viraj denge demiri varmı bilmiyorum o gıcırtıyı viraj demir lastiklerinden yapabilir yağlanıp ses çözülebilir... amortisör testini kendinizde yapabilirsiniz belki amortisör sağlamdır fişekleri kopmuştur civataların geçtiği yer yani... bu arada o amortisörlerin ikisinin aynı anda nasıl olduda patladı anlamadım.

Geri