Alarm Konusunda Bilgisi olan Arkadaşlar bi Bakıversin Buraya. SORUN...? ÇÖZÜM...?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
Slm Arkadaşlar
Araç Astra G.
Bayram izni için Aracı braktım 10 gün bekledi.

Geldiğimde Akü tamaiyle boşalmıştı. 1,5V gösteriyordu
tahminimce alarm boşaltıyor. Şarja bagladım şimdi.

Alarmı devre dışı brakıp Bi süre test etmek istiyorum.

Alarm aldığımda takılıydı nerde diye baktım siğorta panelini söktüm
tesadüfen arkada kırmızı yana bi ışık gördüm
Neyse pedalların oradaki pervazı söktüm alarm oradaymış
baktım markasını da göremedim. klavuz kitapçık vs olmadığı için hangi kablo ne belli değil.

2,3 tane siğorta var. Bunlar neleri kontrol eder. Hepsini söksek sorun olurmu.
Birde üzerinde kırmızı ışık yanan üzerinde ayar potu olan bi kutusu var. darbe sensörü mü o başka bişeymi.?

Bu kutılar aracın oraya sabitlenmemiş. özellikle datbe sensörü boşta olduğu için sürekli çalışıp aküyü bitiriyor olabilirmi.?

alarmac5.jpg

Brde alta swıch var o ne işe yarar.?

butoonjj4.jpg

Eger alarmın kendisinde sorun var ise. Farklı bi marka alıp direkt taksam soketler standart mı direkt çalışırmı. yoksa tüm baglantıları yeniden mi yapmak gerekir.

Son düzenleme:
Slm Arkadaşlar
Araç Astra G.
Bayram izni için Aracı braktım 10 gün bekledi.

Geldiğimde Akü tamaiyle boşalmıştı. 1,5V gösteriyordu
tahminimce alarm boşaltıyor. Şarja bagladım şimdi.

Alarmı devre dışı brakıp Bi süre test etmek istiyorum.

Alarm aldığımda takılıydı nerde diye baktım siğorta panelini söktüm
tesadüfen arkada kırmızı yana bi ışık gördüm
Neyse pedalların oradaki pervazı söktüm alarm oradaymış
baktım markasını da göremedim. klavuz kitapçık vs olmadığı için hangi kablo ne belli değil.

2,3 tane siğorta var. Bunlar neleri kontrol eder. Hepsini söksek sorun olurmu.
Birde üzerinde kırmızı ışık yanan üzerinde ayar potu olan bi kutusu var. darbe sensörü mü o başka bişeymi.?

Bu kutılar aracın oraya sabitlenmemiş. özellikle datbe sensörü boşta olduğu için sürekli çalışıp aküyü bitiriyor olabilirmi.?

alarmac5.jpg

Brde alta swıch var o ne işe yarar.?

butoonjj4.jpg

Eger alarmın kendisinde sorun var ise. Farklı bi marka alıp direkt taksam soketler standart mı direkt çalışırmı. yoksa tüm baglantıları yeniden mi yapmak gerekir.

kırmızı kablonun üstündeki sigortayı sökmek yeterli ; diğer iki sigorta sinyal kabloları için ; onlar zaten kırmızı sigortayı sökünce devre dışı kalır ama istersen onlarıd sökebilirsin; o üzerinde kırmızı lamba yanan küçük kutu darbe sensörü; diğer switch ise valet butonu; valet butonu yeni kumanda tanıtma alarmı kumanda olmadan devre dışı bırakmak vs. için kullanılır; bide beyaz kablo üzerinde sigorta var o da kontak ceyranı; onuda çıkar istersen ; yani kırmızı kablo ile beyaz kablo üzerindeki sigortaları çıkarman yeterli ;sinyallerin üzerndekileri çıkarmaya gerek yok ama onlarıda çıkarırsan bişey olmaz ; karar senin; alarmların farklı bağlantı tipleri var ama içerisinde farklı markalardan olup aynı bağlantı soketlerini kullananlar da var; zaten yeni alarmın yanında kitapçık olacağı için bu soketin üzerindeki kabloları test ederek te farklı tür bir alarmı rahatlıkla bağlayabilirsin......

Son düzenleme:
kırmızı kablonun üstündeki sigortayı sökmek yeterli ; diğer iki sigorta sinyal kabloları için ; onlar zaten kırmızı sigortayı sökünce devre dışı kalır ama istersen onlarıd sökebilirsin; o üzerinde kırmızı lamba yanan küçük kutu darbe sensörü; diğer switch ise valet butonu; valet butonu yeni kumanda tanıtma alarmı kumanda olmadan devre dışı bırakmak vs. için kullanılır; bide beyaz kablo üzerinde sigorta var o da kontak ceyranı; onuda çıkar istersen ; yani kırmızı kablo ile beyaz kablo üzerindeki sigortaları çıkarman yeterli ;sinyallerin üzerndekileri çıkarmaya gerek yok ama onlarıda çıkarırsan bişey olmaz ; karar senin......

Teşekkürler Halil peki alarm aküyü neden boşaltyor olabilir. bi fikrin varmı. darbe sensörünün sabit olmaması veya ayarının çok hassas olması buna neden olurmu.?

ben o swıche bastım bikaç kez bu neymiş diye bunun bi zararı olurmu.
Alarmın markası konusunda tahminin varmı.?

fotolardaki büyük parça alarmın beyini küçük olan ise alarmın hassaslık ayar beyini. Sizinde dediğiniz gibi çok hassasa ayarlı ise ikide bir bağırır ışıkları yakar vs. aküyü boşaltır.

alarmın soketleri inwells marka çin malı larmın soketine benziyor ; ama alarmın 10 günde aküyü bitirmesi bana normal geldi ;elektrikçiler böyle söylüyor ; bende arabayı bir ay garaja bırakıyorum, sadece alarmın sigortasını çıkarıp gidiyorumm gelince tek marşta alıyor; bu şu anki aracım için geçerli önceki vectramda bu yeterli gelmiyordu mecburen kutup başlarını söküyordum; darbe sensörünün çok açık olması alarmın sürekli panik hissetmesine neden olu yani araç darbe alır ve siren öterse akünün boşalmasına etki eder; o switch e kontak kapalıyken basmak bişey ifade etmez; kontak açıkken basınca alarm devreden çıkar; kumandadan kilitleyince tekrar devreye girere zaten; yani problem olmaz...

reset swichine kontak kapalıyken basmanız programını etkilemez ,akünüzün boşalma sebebini darbe sensörüne şu şekilde bağlayabiliriz ,çok hassa ayarda ise ve durmadan devreye girip sireni çalıştırmışsa bundan olabilir normal sorunsuz bir alarm devresinin çektiği amper bekleme konumunda 40 - 50 miliamper civarında olması gerekiyor sanırım bunu bir ölçmenizde fayda var .

Akü boşalmasında ters giden bir durum yok.
Ayni olayı bende yaşadım sizin gibi uzun süre kullanmayınca akü boşaldı.
Konuyu araştırdığımda normal olduğunu öğrendim.;)

Akü boşalmasında ters giden bir durum yok.
Ayni olayı bende yaşadım sizin gibi uzun süre kullanmayınca akü boşaldı.
Konuyu araştırdığımda normal olduğunu öğrendim.;)

10 günde akünün boşalmasımı normal.;)

reset swichine kontak kapalıyken basmanız programını etkilemez ,akünüzün boşalma sebebini darbe sensörüne şu şekilde bağlayabiliriz ,çok hassa ayarda ise ve durmadan devreye girip sireni çalıştırmışsa bundan olabilir normal sorunsuz bir alarm devresinin çektiği amper bekleme konumunda 40 - 50 miliamper civarında olması gerekiyor sanırım bunu bir ölçmenizde fayda var .

Oktay ustam aküyü yeni aldım ama daha önce konu açmıştım aracı Günde git gel 7Km kullanıyodum ama Akü göstergesi 15 gün içinde siyaha dönüyodu. Ozaman Aküden aracın çektiği akımı ölçmüştüm. 280ma civarı çıkmıştı. Bana yüksek gelmişti ama Alarmı bulalmamıştım nerede olduğunu.

Tamam halil dedğin gibi alarmı iptal ettim. Bakalım ne olacak.
yalnız o darbe sensörü ledi her yandığında alarm ötmüyor elimlede salladım.

Sonuçta Neden akım çektiğini bulmam gerek.
siğortayı sökmek sadece geçici çözüm.

10 günde akünün boşalması hoş deil bence.

inwells marka mı Anahtar şekli aşağıda.

anahtarac6.jpg

Son düzenleme:
yaa arkadaşlar lütfen komik olmayalım 10 günde akü boşaldığı nerde görülmüş bişeyki normal diyorsunuz. benim araba 1 ay yerinden oynatmıyorum tek marşta alıyor. o zaman benim akü süper performanslı.

Geri