akü degistim ama

starterbox

Kayıtlı Kullanıcı
Yurtdışı
selam kardesle gecenlerde arabam 2003 zafira calismamaya basladi bir tamirciye götürdüm olmadik seyler cikardi yok borulardan hava falan aliyormus ondan calismiyormus, neyse baska tamirciye gittim akkü degisecek dedi original akkü vardi üstünde opelin susuz 70 lik arkadasta sulu akü varmis 74 lük onu takti ama simdi normal calisiyor fakat kontagi istop edince motorda daha önce olmayan bir sallanti oluyor sebebini bilen arkadaslar yazarlarsa sevinirim aküyü degistirince oldu selamlar

akü ile alakalı olacağını sanmıyorum aküyü söküp takarsın ses yapacak veya sarsıntı yaptıracak parça değil başka sorun vardır veyada yok sana öle gelmiştir

yok kardes kac gündür deniyorum artik iyice cigrindan cikmaya basladi ariza lambasida yanmiyor motoru kapatirken sanki balyozla motor kismina vuruyorsunuz acayip bir sekilde sallaniyor motor ve vuruyor 3 yada 4 kere vuruyor ön cokpitten bile acayip vuruntu sesi geliyor bir ustaya gösterdim bir anlam veremedi nedir bu olay acaba selamlar

akü düzgün oturdumu yerine acaba

yok aküyle alakasi yok motor vuruyor ve eksoz ön kisimdan arkaya kadar siddetli bir sekilde sallaniyor baglantilara baktim bir sey yok

triger kayış değil de zincir ise onun ömrü dolmuştur yada.

yapma kardes araba 185 binde zincir cok dayanir diye biliyorum ama ne yapmak gerek

Motoru ne bu zafira nın..

Boğaz kelebeğini temzilemeyi deneyin krank havalandırma deliği tıkandıysa vakuma biner sarsabilir.

birde balans milleri var motorda onlarıda gözden geçirebilirsiniz...

motor 2.0 diesel japon mali meret ama saglam saniyorum opel de calisirken günde 3,5 tane sini kirardik bilmeden diger seyleri soruyorsan bilmem ama gaz pedalinda tel yok

Evet frontera da veya zafira da stop ederken bi yerler kopcakmış gibi ses geliyor..Çok defa dikkatimi çekti..2.0 Dti Y veya X 20DTH..

Hassas bir biçimde incelendiğinde mutlaka bulunur nereye neyin çarptığı..

Geri