Acİll!! Tekleme , duman , gaz yememe

basaranofficial

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese iyi forumlar diliyorum.

Bu gün aracı yıkamaya götürürken aniden saçma bir problem peydah oldu. Yarın birde şehirler arası yola çıkmam gerek onun için acil yardımlarınızı bekliyorum

Sorun : 30 km civarı dönerken araba aniden gaz yememeye başladı , basıyorum fakat araba gitmemek için elinden geleni yapıyor. Yolun kenarında durdum araba tekliyor rolantide de ve gazı koklediğim zaman acayip bir duman atıyor.. Siyah değil duman beyaz gibi. (Duman mangalda yağlı bişey kızartmak gibi o derece fazla ). Yardım edin lütfen arkadaşlar

Aracım 98 tigra 1.6 lpg'li. (Dediğim sorunlar benzinde de var , hararet de de bir sıkıntı yok stabildi , yüksek devir de çevirmedim)

Subap yada çonta ikisinden biri araç km ne kadar

Anladım subap lastiklerinde sorun olabilir. Birde bujileri sekme şansın varsa sök bakalım yağlama varmı?

Anladım subap lastiklerinde sorun olabilir. Birde bujileri sekme şansın varsa sök bakalım yağlama varmı?

Hocam söylediklerinizin maliyeti nedir ve ne kadar sürede halledilir problemler ?

Yağlanma varsa ne olur ?

Birde konyada bildiğiniz bir usta varmı ?

Lpg kaynaklı subap lastikleri özelliğini kaybediyor sonra araç yağ emmeye başlıyor. Tam anlamı ile emin olmak zor kapak açılması gerek. Bujilerin de zamanın da değişmesi gerek lpg bujinin de canına okuyor. Bu araç ile bana göre yola çıkılmaz sorunun giderilmesi gerek .

Lpg kaynaklı subap lastikleri özelliğini kaybediyor sonra araç yağ emmeye başlıyor. Tam anlamı ile emin olmak zor kapak açılması gerek. Bujilerin de zamanın da değişmesi gerek lpg bujinin de canına okuyor. Bu araç ile bana göre yola çıkılmaz sorunun giderilmesi gerek .

Katılıyorum hocam yola çıkmam da gerekiyor ama yarın halledebilirsem işte çıkmayı planlıyorum. Bujilerimde sorun yok , yağ damlatma sorunu vardı onu yaptırdığımda ustalar bakmıştı bujilerimde sıkıntı yok demişti. Ama 2. ve 4. bujide yağmı var dedi yağlanmamı var dedi tam hatırlamıyorum hocam

İşte bende ondan söyledim sök bak diye ama ustada söylemiş zaten kısa zaman içinde çözülmez kapak açılır ise bir kaç gün sürer. Ama tahminim subaplar sizlere ömür. Sorunu çözmek için subap değişimi yapılır ise mutlaka çelik ürün al derim. Biraz tuzlu olur ama sağlam olur fiyat olarak bin binbeşyüz kadar tutar.

İşte bende ondan söyledim sök bak diye ama ustada söylemiş zaten kısa zaman içinde çözülmez kapak açılır ise bir kaç gün sürer. Ama tahminim subaplar sizlere ömür. Sorunu çözmek için subap değişimi yapılır ise mutlaka çelik ürün al derim. Biraz tuzlu olur ama sağlam olur fiyat olarak bin binbeşyüz kadar tutar.

aman abi ne yaptın öğrenci adamım ben 1500 ü nasıl vereyim başka bir problem olamaz mı

aman abi ne yaptın öğrenci adamım ben 1500 ü nasıl vereyim başka bir problem olamaz mı

Pek sanmam kardeşim aynı dertleri yaşadım çünkü yağlama varsa kaçak var demektir kapak açılması demek de masraf demek.

Geri