Acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turan07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turan07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba,

geçen hafta ilk kar yağıdığı gün arabam çalışmadı.Kar kalkana kadar çalıştırmaım daha sonraki günlerde tamrcime götürdüğümde bujilerin yanmş olduğunu söyledi.neyse2 tane ısıtma bujileri değiştirdim,yağını değiştirdik anti-friz koydurdum.fakat dün gece otoparkta araba yine çalışmadı.vurdutmamıza rağmen çalışmadı.akü aktarması yapıldığı halde yine çalışmadı tamircim enektörlerde veya marş dinamosunda problem olabilir dedi.en kötü ihtimalde motor pistonlarında problem olabilir dedi.

bunlar verilen fiyat enjektörlerin temiz 2.eli 500 lira yada tamir edilmesi motor aksamıyla ilgili problem içinde en az bir 500 daha dedi.şimdi benim size sormak istediğim 2 şey var izlinizle,

1.arabanın çalışmama sebebi nedir?
2.yapılan teşhisler ve verilen fiyatlar ne kadar doğrudur.daha ucuza yaptırabilirmiyim?

teşekkürler...

önce kizdirma bujileri 4 ü birden degistirilir..ikisi degil..arti usta öyle kafadan bu bozuk diyemez..soguk calistirmada problem var motor sicakken calisiyorsa sicaklik anahtari oluyor herhalde türkce(temperaturschalter) bozuktur veya colt start sistemi..

ondan sonra yakit basinci ölcülür enjektörler ölcülür,yani hemen ver 500 denmez anllatmak istedigim bu...birde ustan dedigim gibi öbür kizdirma bujilerinin ne halde oldugunu biliyormu??? akün ne alemde??? bunlara bakilir..

elektronikte kullanılan avometredeki DCV = doğru akım voltajı ölçerle aküyü ölçebilirmiyim?diğer bujilere bakıldı bilgisayarla bakıldı ve 2 si yanık gözüktü!.ve 2sini değiştirdik.bilgisayarla kontrolde bu temperaturschalter arızası gözükmez miydi? peki bilgisayarda enjektörlerin değerleri gözükmezmi yoksa tek tek mi bakılması mı gerekiyor.

teşekkürler

sizin önerdiğiniz doğru teşhis yapan ve güvenirliiği doğru olan bir yer varmı.çok teşekkürler...

valla hocam bence benzin pompasının üzerine 1 2 tıklat depo yarım deponun altındaysa şayet pislik gelmiş olabilir...

colt start sistemi ve temperatur salteri verileri yalnis ise bozuk veya ariza vermeyebilir..

Geri