Acil Yardim...

atesbasak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam Arkadaşlar,
Cumartesi Günü Soma Dan Gecerken Sel Sularina Kapildim Ve Aracim Stop Etti Ve çalişmadi.gecenin Bir Vakti Tamirci Bulmaya çaliştim.adam Takviye Kablosuyla Gelmiş Ki Ne Alaka..aracim Hava Filtresinden Içine Su çekiyor Ve Motorun Içinde Sikişma Oluyor.böyle Bir Durumda Bujiler Sökülerek Marşa Basilip Suyun Atilmasi Sağlaniyormuş.buraya Kadarini Bilmiyordum.tek Bildiğim Aracin Bu Durumda Vurdurarak Veya Ittirerek çaliştirilmamasi Gerektiği.. Tamirci Diye Gelen Adam Arabayi önce Takviye Kablosuyla çaliştirmaya Denedi Sonrada Iterek Ve çekerek çaliştimayi Denedi Ama Olmadi Olmazda.. Ben Aracimi Kendi Tamircime çektirdi Motor Söküldü Ve üzücü Manzara Ile Karşilaştim..
Ittirmeden Dolayi Süpoplar Eğrilmiş
Piston Kolunun Biri Koparak Yağ Karterini Ve Yağ Karterinin Yanindaki Birleşen Motorblogunu Parçaliyor..
Sonuç Olarak Motor Yapilmasi Gerektiği Gibi Birde Blok A Parca Eklenmesi Gerekiyor.. Bu Durumda Ne Kadar Sağlikli Olacaği Konusunda Endişeli Olmama Rağmen Buradaki Tamircim In Söylediği Su Ve Yağ Kanallarinin Gectiği Yer Olmadiği Için Ve Basinç Ve Yük Altinda Olmayan Bir Bölge Olduğundan Dolayi Yapilacak Olan Blok Tamiri Sağlikli Olur.. Sizlerin Düşüncesini Ve Fikrini Almak Istiyorum..

Bu Arada Benim Yaşadiklarimi Yasamamak Için Aman üstten Eksantrikli Arabalari Kesinlikle Ittirerek çaliştirmayin..

Saygilar

Ekli dosyalar

• 1322.webp
    1322.webp
    47.6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
geçmiş olsun dostum

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun

geçmiş olsun da... araç nasıl stop etti bence vurdurmayla o blok patlatma kol fırlatma olmaması lazım.. aracın trigeri kopup mu stop etti araç sorunu direk ustaya atmamakta fayda var.. sizin aracınız nasıl stop etti .. stop ettiği zaman araç hala yola devam ettimi ... yani subablar anca kayış koptuktan sonra piston üst ölü noktaya çıktığı zaman ve subab açıldığı zaman çarpar ve büker subabı yada kırar.. saygılar...

geçmiş olsun da... araç nasıl stop etti bence vurdurmayla o blok patlatma kol fırlatma olmaması lazım.. aracın trigeri kopup mu stop etti araç sorunu direk ustaya atmamakta fayda var.. sizin aracınız nasıl stop etti .. stop ettiği zaman araç hala yola devam ettimi ... yani subablar anca kayış koptuktan sonra piston üst ölü noktaya çıktığı zaman ve subab açıldığı zaman çarpar ve büker subabı yada kırar.. saygılar...

araç sudan gecerken stop etti.. içine su çektiği için..
su dan çıkartmak için boşa alarak ittirdim..buraya kadar sorun yok bundan sonra başlıyor asıl sorun.. motor içinde su olduğu için çalışmıyor..ittirip ve araçla çekerek 2. vitesde vurdurdular burada sorun başlıyor..
ama asıl öğrenmek istediğim bu yarık döküm kaynağı ile kapatıldıkdan sonra sorun yaşarmıyım..
saygılar

hım.. merak ettim açıkcası vurdurmaktan subablar nasıl eğildi diye kaldıki blok kapak nasıl gitti... alla alla... sağlam kaynak olursa ehli biri yaparsa işten anlayan biri bi sorun çıkacağını sanmam fakat yenisi gibi orjinali gibi tutmaz orası ayrı...saygılar..

geçmiş olsun

Geri