Acil yardım arkadaşlar araba serviste!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sozberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

sozberk

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 07/12/2007 tarihinde İstanbul'dan 2000 Opel Astra almıştım. 17/12/2007 günü araba abimdeyken ve park halindeyken bir transporter gelerek sol arka taraftan çarpmış. Lamba kırık çamurlukta ve tamponda ezik ve çizik var.

Kaza raporunda transporter için bilmem ne sayılı trafik araçlarının manevralarını düzenleyen kanuna aykırı manevra yapmak felan ASLİ kusur yazmış.

Bizimkine de Bilmem ne sayılı Karayolları kanunun parketme ve duraklamaya ayrılmış yerler dışına park ettiği tepit edilmiştir diyor.

Aracı servise verdim. Yarın exper gelecekmiş Anadolu sigortadan. Aceba exper kusur oranı belirleyip bize de faura çıkarabiliyor mu?
Bu parayı sigorta ödeyecek ama bana da ödeme çıkar mı?

Bilen arkadaşlar yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bende merak ettim, bilen arkadaşlar yardımcı olur sanırım

Geçmiş olsun....detay bilmiyorum ama kazanın asli kusuru sende olsa dahi yine sigortanın masrafı karşılaması lazım. şimdi aracın yanlış yere parkı yüzünden belli bir kusur oranı sizin içinde yazılır böylece hasarın bir kısmı sizin sigortanızdan karşılanır...Sizin bir miktar ödemeniz söz konusu olmaz sanırım ama yanlış yere park cezası yazılabilir diye düşünüyorum....

öncelikle kazaya karıştığınız için iki tarafada cezai işlem yapılır..
daha sonra siz hatalı parkten dolayı park cezasıda yiyebilirsiniz..
sigorta şirketleri karşılıklı olarak hasarları öder..
ancak karşı taraftaki hasar sigortanın karşıladığından fazla ise aradaki fark sizden tahsil edilir..kanımca bu şekilde...

Park cezasını ödedik. Polis tutanağına göre karşı tarafta 250 biz de de 500 YTL maddi hasar var.

çok geçmiş olsun..
bende kaza yaptım. köprüde virajdan dönerken hakimiyeti kaybettim vee duvara çarparak durmuşdum. trafik gelip raporu hazırladı banada köprüde hızımı azlatmadığım için gerekli madddeden cezayı kesti. arabayı servise çektik eksper gelip hasar tespiti yaptı. şu parça tamir olur, şu parçanın değişmesi gerek gibisinden rapor yazıyo. aracımı tek kuruş bile ödemeden aldım. kasko tüm hasarı karşıladı( 7 milyar) sadece biraz uzun sürdü tamiri.
kısacası senin cebindende beş kuruş para çıkmaması gerekir. o günden beri arabayı yavaş ve dikkatli kullanıyom. bazen iyiki kazayı yapmışım diyorum çünkü iş işden geçmeden dersimi aldım.. sana tekrardan geçmiş olsun kardeşim sen içini rahat tut arabana para ödemeden eskisi gibi kavuşursun..

Son düzenleme:
toplam 750 tl lik cezayı kusura göre paylaştırırlar sanırım...Araba sigortalıysa senin ödemen gibi bir olay olmaz diye biliyorum...

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için

Olayı masrafsız halletik arkadaşlar. Bir de ben ASTRA mı ne kadar çok seviyormuşum meğer. Valla bu gün anladım. Kendimi yaya kalmış gibi hissettim.

Geri