Abs

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sbademci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sbademci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sert fren yapıldığında fren pedalinin titremesi normal midir? ABS'nin devreye girdiğini mi gösteriyor yoksa bir sorun mu var?

gayet normal abs calısıyor işte ne guzel bırsey

ama sanmakı arac daha kolay duracak sadece o sırada fırenlerı bıraktırarak manevra yapabılmek ıcın azda olsa gecıkmelı bı durma oluyo ama cok ıyı bı sıstem

Normal ve iyi birşey

normal normal :D abs güzel bişi tozlu zemin hariç

normal dewam :D

esteam' Alıntı:
normal normal :D abs güzel bişi tozlu zemin hariç

+tümseklerde

astrayı ilk aldığımda foruma aynı soruyu ben de sormuştum sbademci, şimdi tekrar soruyorum, tozlu yollarda ve tümseklerde neden sakıncalı şu güzelim abs, bir de arasıra giderken abs lambası yanıyor, kısa bir sürte sonra sönüyor nedeni ne olabilir, servis temassızlık vardır dedi geçti pek güvenmedim

serkan75' Alıntı:
astrayı ilk aldığımda foruma aynı soruyu ben de sormuştum sbademci, şimdi tekrar soruyorum, tozlu yollarda ve tümseklerde neden sakıncalı şu güzelim abs, bir de arasıra giderken abs lambası yanıyor, kısa bir sürte sonra sönüyor nedeni ne olabilir, servis temassızlık vardır dedi geçti pek güvenmedim

geçen gün kuru temiz asfaltta giderken viraja girdiğimde çimento torbası patlamış bir kaç tane yol sırf toz... ABS olmasaydı kesinlikle kaldırımdaydım. Geçte olsa tam frendeyken manevra yapabildim sonuçta ama ABS olmayıp tekerler bloke olsaydı ben ayağımı frenden çekip blokajın geçmesini bekleyip tekerlerin manevra yönüne dönmesini bekleseydim (direksiyon sağa 1.5tur dünmüştü) çoktan kaldırımın üstüne arabayı komple çıkarmıştım. Noldu tabiki daha geç yavaşladım ama manevra kabiliyeti hala vardı aracın... Daha geç dursanız da manevra yapabilmek çok önemli ve faydalı bir sistem bence... ABS lambasyıla ilgili ise bir fikrim yok maalesef...

valla geçen ben bir kum yığınında duramadım, ABS mabese hiç etki etmedi , bastım durmuyor araba, normal bildiğiniz gibi gidiyor :D
ABS takada tukada ayağımı hissedemedim zaten belli bir süre, titremeden mayıştı... sonuçta çukura daldım bodozlama :D

ABS kumlu zeminde her zaman iyi sonuç vermeyebiliyor...

Geri