Abs ve el frenİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kerem61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kerem61

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar merhaba 2007 opel corsa d 1.3 cdti sahibiyim aracımda 3 gün önce hareket halindeyken abs ve el freni lambası yandı belli bi mesafe gittikten sonra söndü yeniden yandı fren hidroliği eklettirdim biraz gittim söndü tekrar yanınca pc ye baglattım bilgiler ;

ABS / ESP - ABS44 (1 ARIZA KODLARI )
C0110 - GERİ DÖNÜŞ POMPA DEVRESİ
- ARIZA
-ARALIKLI

ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Balata veya disk incelmis olabilir mi?

Balata veya disk incelmis olabilir mi?

ne desem yalan abi bılmıyorum ama boyle bı sorunum var daha once 2 defa daha opel corsa c ve d kasa kullandım hıc boyle bır sorunla karsılasmadım

ne desem yalan abi bılmıyorum ama boyle bı sorunum var daha once 2 defa daha opel corsa c ve d kasa kullandım hıc boyle bır sorunla karsılasmadım
Balatalar bitmis veya bitmeye yakınsa bunu yapabilir tabi benimkisi tahmin. Abs ışığı yanip sonmesi için de egr valfi arizasi veya akunun zayıf oldugunun belirtisi olduğunuda okumuştum.

Balatalar bitmis veya bitmeye yakınsa bunu yapabilir tabi benimkisi tahmin. Abs ışığı yanip sonmesi için de egr valfi arizasi veya akunun zayıf oldugunun belirtisi olduğunuda okumuştum.

Baktirayim o zaman egr valfine birsey diyemem ama arabada turbo timer var akünün voltaji 14.00 - 14.61 seviyelerinde aküden olacağını sanmam tesekkurler

Şimdi kerem bey,Aracınızda arıza ışığı yandı Yağ eklettirdim diyorsunuz,yağ seviyesi çok mu düşük idi? Eğer çok düşük ise balataların bitik seviyede olması ve hatta sisteme hava girmesi olasılığı var.Bu durumda komple sistemin yağını değiştirtin makina ile aynı zamanda havası alınmış olur,bu arada balata durumuna baktırın.Bir diğer konuda ola ki Arıza bu sebeplerden değil(yani hava almadı ve balata bitik değil) o zaman ABS soketi (pinlerine) ve roleye baktırın. Muhtemelen soket oksitlenmesi vs de olabilir ama asla bunlara baktırmadan beyin değiştirtmeyin iyi bir ustaya gösterin

Şimdi kerem bey,Aracınızda arıza ışığı yandı Yağ eklettirdim diyorsunuz,yağ seviyesi çok mu düşük idi? Eğer çok düşük ise balataların bitik seviyede olması ve hatta sisteme hava girmesi olasılığı var.Bu durumda komple sistemin yağını değiştirtin makina ile aynı zamanda havası alınmış olur,bu arada balata durumuna baktırın.Bir diğer konuda ola ki Arıza bu sebeplerden değil(yani hava almadı ve balata bitik değil) o zaman ABS soketi (pinlerine) ve roleye baktırın. Muhtemelen soket oksitlenmesi vs de olabilir ama asla bunlara baktırmadan beyin değiştirtmeyin iyi bir ustaya gösterin

hayır yağ seviyesi fazla denecek şekilde düşük değildi ama eklettirdim yine ayağımı frene atıyorum başta abs devreye girdiğinde pedala nasıl vuruyorsa öyle vuruyor pedal öğleden sonra baktıracağım inşallah nedir diye teşekkürler

Geri