99 astra cd. ses sorunu

seralp177

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi günler arkadaşlar. ben 99 astra cd. aldım yeni.
aracımdaki bir sorunu sizinle paylaşmak istedim. belik yardımcı olacak bir arkadaş olur diye.

arac 100 km. hıza geldiginde vuufff vuufff vuufff diye bir ses geliyor..
tamirci arkadaşlara gösterdim.
ve şu parcaları degiştirdik.
--rotil
--rot başı sol sag
--rot milleri

ön dişlilerde bir ay önce degişmişti.

ancak bu parcaları degiştirmemize rahmen ses halen gelmekte.

sesin sebebi hakkında bana bilgi veririmisiniz.
şimdiden teşekkürler

kapı fitillerinden gelmesin arkadaşım ??

ön tekerlek rulmanlarından yapabilir önemlidir baktırın bi rot balanscıya onlar biliyorlar dağılık veya bozuksa değiştir derler zaten

sesi rot balascıya dinlettim. daha sonra lastikleri kontrol etti ancak rulman ile ilgili bişey demedi.
ziver1969 arkadaşım cevabına gelince. ama neden 100 km hız ve üzeri yapsın 90 da neden yapmıyo yada 98 de. tam 100 ve üzerinde yapıyo.
anlamadım bir türlü kimse çözemedi bolu da. dogru dürüst anlayan yok zaten burada. özel servis var onlarda bişey bilmiyo.

valla arkadaşım o sesi duymadan çok zor. ses ne sesi acaba; bi hava akımının vınlama sesi mi yoksa bi dişlinin vınlama sesi mi acaba ??
yani en akla gelmez bi tahminde bulunayım sana; arka teker rulmanları bile olabilir.

ya bu ses beni hasta ediyo arkadaşlar. kimse bişey anlamıyo herkes farklı bişey diyor. o olabilir bu olabilir. tamircilere kalsa herşeyi degiştiricez o zaman.ç deneme yanılma yoluyla herşeyi deiştirmemizmi gerekiyo. kim anlar bundan. yardımlarınız bekliyorum.

porya bilyası olabilir bizim şirketin caddy lerde vardı aynen senin dediğin ses vardı.

aynısı bizde vardı poryasını değiştirdik sorun geçti
arabayı kaldırtın ön lastikleri oynatın ufak boşluk hangisinde veya hangilerinde varsa oradaki poryayı değiştirin bizim sağ tekerdeydi değiştirdik

aracı kaldırıp 100 kmye çıkarıp hızı motoru stop etmek gerekli.eğer porya ise motor sesi olmadan o ses rahatlıkla duyulabilir.

aracı kaldırıp 100 kmye çıkarıp hızı motoru stop etmek gerekli.eğer porya ise motor sesi olmadan o ses rahatlıkla duyulabilir.

bence poryadan belli hızdan sonra araba tribulansa geçer gibi vuuuufffffff diye ses gelir bizzat deneyimim var!o ses 100 kmden öncede var fakat çok belli olmuyor...

Geri