98 1,4 swing AC yakıt problemı hakkında

castiel_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar yanlıs yere actıysam kusuruma bakmayın.daha yenı 2-3 ay aldıgım 98 model 130 000 kmde opel corsa 1,4 swıng AC model aracım var.öncelıkle soyle ızah edeyım.km basına 60 kurus yakan aracım lpg ayarları yapıldıktan sonra ve motora bakıldıktan sonra 50-55 kurus(lpg) cıvarına ındı.bu bana cok ama cok fazla gelıyor.arac konusunda deneyım sahıbı olmadıgım ıcın bılgılendırmelerınızı rıca edıcem.gorunurde bırsey olmadıgını soyledı opel servısınde.sızınde bu konuda soyleyecek bırseylerınız var mı? cok tesekkurn ederım sımdıden

Son düzenleme:
Benzinde nasıl yaktığını denediniz mi acaba?

hasyır denemedım ustad

arabanızın bujilerini ilk önce kontrol ettirin,eğer orjinal değilse veya yıpranmışsa orjinalle değiştirin,sonrasında periyodik bakımının tam olduğunu düşünüyorum,bogaz kelebeği+egr kontrol ve temizliği sonrasında problem kalmaz,,fakat kafam rahat olsun da derseniz bilgisayara bağlatıp debimetre ve oksijen sensörünün değerine baktırırsanız iyi olur...

arabanızın bujilerini ilk önce kontrol ettirin,eğer orjinal değilse veya yıpranmışsa orjinalle değiştirin,sonrasında periyodik bakımının tam olduğunu düşünüyorum,bogaz kelebeği+egr kontrol ve temizliği sonrasında problem kalmaz,,fakat kafam rahat olsun da derseniz bilgisayara bağlatıp debimetre ve oksijen sensörünün değerine baktırırsanız iyi olur...
Caner debimetre yok artı motor sıcaklık sensoru

Sürekli yoğun trafikte mi kullanıyorsunuz?
Kullanım tarzınız nasıl, yani sürekli basar mısınız?

ustadlar sımdı bujıler falan yenı degısmıs.kontrol ettırdım.canakkale sehır ıcı kullanıyorum.dur kalk malum.bılgısayara bağlama dediğiniz(teknik bilgim olmadıgından kusuruma bakmayın) lpg için bağladılar bılgısayara kontrol ettıler.bogaz kelebeği+egr kontrol ve temizliği ksijen sensörünün değeri nelerdir bilmiyorum.daha dogrusu teknık servıse goturdugumde yetkılı kısı bakmıstır dıye dusunuyorum.ekstradan soylemem mı gerekıyor bunları bılmıyorum.devırlıkullanmıyorum aracımı yani cok cok sakın kullkanıyorum.ılgınıze cevaplarınıza cok tesekkur ederım :)

Siz söyleyin labda sensoruna ve motor sıcaklık algısına baksınlar artı yanlış hava alıp almadığına manfiolt egsoz üzeri.

Siz söyleyin labda sensoruna ve motor sıcaklık algısına baksınlar artı yanlış hava alıp almadığına manfiolt egsoz üzeri.

1-labda sensorunu
2-motor sıcaklık algısına
3-manıfolt egsoz ayarına

bakar mısınız demem doğru mu olur?

Geri