Aynı model olan her aracın yakıt tüketimi birbirinden farklıdır. Yakıt tüketimini sürücünün kullanım tarzı, bulunduğu ilin trafik yoğunluğu, iklim şartları ve coğrafik yapısı ve kullanılan mesafe belirler. Yoğun İstanbul trafiği ile sakin bir ilde kullanılan bir aracın tüketim değerleri bir olmaz. Kendimden örnek vereyim, ben Ankara'da kışın 100 km de 15-16 litre yakıt tüketirken aynı araçla şimdi İzmir'de 10-11 litre civarı yakıt tüketiyorum. Bunun nedenleri; Ankara'da aracımı 1,5-2 km lik mesafede kullanırdım, yoğun trafikte (iki trafik lambasında beklerdim) bu mesafeyi almam 10 dakika kadar sürerdi, Ankara'nın havası İzmir'e oranla bir hayli soğuktu.
Sizin durumunuza gelecek olursak; aracı yeni almışsınız, aldığınız araç da güçlü sayılır. Bu gücü test etmek için özellikle dur kalklarda daha fazla gaza basmak neticesinde bu tüketim değerlerine ulaşmış olabilirsiniz. Bizim araçlar yapısı gereği ağırdır, o nedenle özellikle ilk kalkışlarda gaza fazla yüklenilirse yakıtın anasını ağlatırlar. Kalkışlarda gaza daha az basarak aracı kademeli olarak hızlandırırsanız yakıttan ortalama %25-30 civarı tasarruf yaparsınız. Yol bilgisayarı verilerine göre bizim araçlar en yumuşak kalkışlarında bile 25 litreden daha az yakıt tüketilmez, spor kullanım tarzı ile kalkışlarda 40 litrelik bir yakıt tüketimi rahatlıkla görülebilir. O nedenle sakin kalkışlar yapmakla 100 km de yaklaşık 10 litrelik yakıt tasarrufu yapmak işten bile değildir.