60.000 km Astra Hb 1.6 Twinport Bakımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bult
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bult

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bujiler ve bobin 51.000km de değişti.
Ön fren balataları 56.200km de değişti.(arkalar disk)
2005 HB Astra motorkodu:Z16XEP
Aracım 58.700km de ve özel serviste;
GM Triger kayışı ve ve trigerin altındaki keçe değişti.Kutu tarihi 04/10 yazıyordu.(ömrü normal midir?) Rulmanların değişmesi gerekiyor muydu?
V kayışı değişti.Devir daim pompasında bir problem yoktu.
Yag filtresi değişti ve spreyle alt kısımdaki yağlar temizlendi.
Mobil 1 0-40w tam sentetik 4 lt yag eklendi.
Hava fitresi değişti.
Polenfiltresi değişti.
Test sürüşü yaptık bir problem yok.
Lastikler değişti continental premium contact2 V 205/55/R16 1409 tarihli romanya menşei lastik takıldı.Nitrojen eklenip çelik kaliteli siboblardan takıldı.

Bir sonraki yag değişimi 66.000km.
Bundan sonraki kontrolum kaç km olmalı triger açısından 45.000km yada 4 yıl oldu dediler.
Gözden kaçan eksik bir şey var mıdır?
teşekkürler...

Son düzenleme:
yakıt filtresininde değişmesi gerekir diye biliyorum. birde masraf kaç TL tuttu acaba yazarsanız bilgilendirmiş olursunuz. bende 55 binde değiştirmiştim yaklaşık 2 ay önce. 550 tl tutmuştu(elektrik sisteminin kontrolü, aracın yıkanması ve motor temizliği dahil)

Bakım 640tl tuttu lastikler 680tl.
Benzin filtesi deponun içinde dendi değişmedi.Motor ilk kez yıkandı.
Yetkili 2 servisten teklif de aldım 1000tl civarında bunda %25 iskonto yapıyorlar 3 yaşını geçen araçlarda.Fakat her şey gözümün önünde yapıldığından ben özel servisi tercih ettim.
Triger sanırım 390tl digerleri 150tl işçilik 150tl ve 690tl ben 640 tl ye anlaştım
b ü l e n t k o c a m a n

Son düzenleme:
araç kaç model acaba. bendeki 2005 model ve benzin filtresi sol arka lastiğin hizasında biraz ortada. (tam anlatamadım yerini ama)

araç 2005 model sizinki ile aynı.Bana deponun içinde dendi.Neden değiştirmediler ??
Bu arada triger dediğim sadece kayışı değiştirler başka bir rulman vs değişmedi triger setinden kasıt nedir?

Son düzenleme:
triger setinde iki adet rulman ve kayış var. devirdaimde değişir triger değişiminde. bu iyi değiştirmeyelim idare eder vs gibi söylemlere bakmamak gerekir. set halinde değişim en sağlıklısıdır. ayrıca yakıt filtreside 10 tl lik bişey yani. değiştirmeleri gerekir. siz aracaın altına baktığınızda görebilirsiniz filtreyi.değiştirmekte zor değil. klipsli zaten. yakıt falan boşalmıyor değişim yaparken. önemli çünkü yakıt filtresi. size deponun içinde demişler. deponun içinde nasıl değiştirileceğini sormak lazım onlara.opelin depo içine yakıt filtre koyması komik olurdu herhalde.

3 tip motor varmış bazısında devir daimde değişiyormuş.Bu modelde bozulduğunda değişir dedi.Yakıt filtresi konusunda yalan söylememişlerdir umarım modele göre değişen bir şey olmasın.

Yakıt filtresi yakıp pompasının içinde imiş ve pompa arıza yaptığında değiyormuş.Sizin motor modeliniz nedir?
Bu arada triger değişimde gergi rulmanı 2 adet sökülmüştü.Sanırım bunu değiştiler.

Triger kayışının lastik gibi bir tarihi var mıdır? kutuda 04/10 yazıyordu ?

Son düzenleme:
Lastikleri nereden aldınız (bayi-internet?) conti icin 680 cok iyi bir fiyat genelde 190 200 arası oynuyor lastik başına

Bostancıda bir bayiden kampanyadan aldım.İnternette 180 ytl bildiğim kadarı ile

Arkadaşım hayırlı olsun. Bende gecen hafta aracımı bakıma soktum. Benimde benzin filtresi değiştirilmedi. Deponun içindeymiş. Benim arac 50.000 bakımına girmişti. 60.000 bakımı için Triger değişicek sanıyodum ama benim aracta triger zincirliymiş. Çok şaşırdım. Aracım 2005 model. Bulent benim motor kodu senin aracınla aynı. Acaba senin aracındada triger zincirlimi!
Bu arada lastiklerin fiyatı bencede çok iyi. Aldığın bayi bilgisini paylaşırsan sevinirim.

Geri