4 mevsim mi_? yoksa yaz kış ayrı mı_?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiseduba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
öncelikle sunu belirtmek isterim benim bildigim 4 mevsim diye bir lastik türü yoktur. yazlık ve kışlık 2 türdür. bunlarda kendi içlerinde ıslak zeminde kuru zeminde gibi artıları mevcuttur.lastiğin raf ömrü 5 yıl kullanım ömrü normal sartlarda 2 yıldır. 2 yıldan sonra her lastik sertleşmeye başlar.benim fikrimce ikamet ettiginz yer corum- ankara kar pek yagmıyor yagsada oderece yolları kapatıcak durumda değil.ben bridgestone turanza er 300 aldım çok memnunum. cogu otomobil dergisinde 1. sırada gösterilen bi lastiktir. ıslak ve kuru zeminde en iyi performansı veren lastik ayrıca. bu lastigi alırsanız lastik zaten yeni yaz kış sizi 2 yıl idare edicektir diye düşünüyorum.belkide 2 yılında üstü :) benim fikrimce buzlu havalarda isterse çivili lastik olsun onun bile faydası yok aracı yormaktan başka o yuzden kışlık lastik bana mantıksız geliyor fikrimce :)

fikrimce, fikrimce , fikrimceli günler ( çok kullanmışım :S kelime dagarcıgım küçülmüş ) :D :D :D

Arkadaşa katılmakla beraber, kış lastiğinin mutlaka karda kullanılması diye bir durum yok.sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde normal lastiklerin hamuru sertleşir ve tutunma düşer,fren mesafen uzar.Havada yağış olup olmamasının bununla bir ilgisi yok, bu yüzden ben Bursada yaşıyorum ve yaz ayrı kış ayrı lastik kullanıyorum.Yazın Toyo ve 15" jant kışın 13" sac jant ve kış lastiği..
uludag buluşmasına gelen arkadaşlar gördü, 1.2 corsa ile jeep gibi tırmanıyorum :) kışın da yazın da güvenlik önemli benim için

Geri