2017 Opel Astra Model J Kasa Elite Sensör Sorunu

ncd235

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2020
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,

2017 Model Opel Astra'da sensör sorunu yaşamaktayım. Araçta önde 3 arkada 4 sensör bulunuyor, Araç çalıştıktan sonra ön ve arka sensörlerin hepsi çalışıyor, bir müddet sonra araç hızlanıyor ve malumunuz sensörler kendini olması gerektiği gibi devre dışı bırakıyor. Ancak araç tekrar yavaşlayıp, önümdeki araca yaklaştığımda, ön sensör devreye girecekken, "Servis: Park Yardımcısı" uyarısı ekranda beliriyor ve ön sensör yeniden devreye giremiyor. Araç durunca geri R'ye alıp tekrar D'ye alınca sensörler tekrar devreye giriyor ve durum düzeliyor. Sonra tekrar hızlanınca bu yaşadığım olay tekrarlanıyor. Netice itibarı ile, problemin tam tanımı: Sağlam ve çalışan ön sensörlerin araç yavaşlarken tekrar devreye girememesi.

Bugüne kadar yaptıklarım:
1- Tamponlar sökülüp, tesisat kontrol edildi. Bozuk sensörler değişti. Tesisat sağlam.
2- Elektronikçi başka bir serviste hata kodları sildirildi.
3- Sadece Opel bakan orjinal cihaza sahip serviste tekrar bakıldı. Hata kodları sildirildi, Sensörlerin birbiri ile iletişimi sıfırlandı ve tekrar kuruldu.

Elektronikçi servisler sağ arka orta sensörden hata kodu aldıklarını söylediler. Bu sensör çalışıyor, ki bir tek sensör dahi çalışmasa zaten sistem direkt kendini kapatıyor. Çalıştığını onlar da gördüler ve açıklama olarak en sonunda, sadece Opel bakan orjinal cihaza sahip servis, hata aldığı sağ arka orta sensörün diğer sensörlerin çalışmasını etkileyebileceğini söyledi.

Böyle bir durum başınıza geldi mi? Herhangi bir çözüm öneriniz var mı?

Teşekkür ederim

Çağrı
 
Üst