2013ten sonra Max. Sürat 162 km/h olacak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpasch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpasch

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Avrupa birligi CO2 emisyonlarini gözününe alarak 2013ten sonra üretilecek araclarin maksimum hizini 162 ile sinirlandirmayi gündemine aldi.
ismina klima freni verilecek uygulama polis,itfaiye ve ambulans gibi araclar icin gecerli olmayacak.

önümüzdeki hafta avrupa parlemantosunda gündeme alinacak konu cok tartisilacaga benziyor...

kaynak:

http://www.tagesschau.de/aktuell/meldungen/0,,OID6978520_REF1,00.html

Kadranında 300 küsur olan arabaları göremeyecekmiyiz yani artık ?

ne yani boş yolda basamayıcakmıyız şimdi

Ne farkeder abi. zaten 120km ötesi yasak. biz aysağa uyuyo muyuz? hayır. 162km sınır koysa yine uymucaz. bi çip bi turbo tamam al sana 362km hız.

Bu arada böyle söylediğime bakmayın. hiç bi zaman şehirler arası yolda 120km yi geçmedim. bi kaç ufak istisna dışında :)

Ne farkeder abi. zaten 120km ötesi yasak. biz aysağa uyuyo muyuz? hayır. 162km sınır koysa yine uymucaz. bi çip bi turbo tamam al sana 362km hız.

Bu arada böyle söylediğime bakmayın. hiç bi zaman şehirler arası yolda 120km yi geçmedim. bi kaç ufak istisna dışında :)

tabi canım hiç geçermiyiz 120 yi bende yedim :D

trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım :D

ya eskidende düz 6 silindirlilerle dalga geçerlermiş v8 den aşağısı kimseye yetmiyomuş şimdi 4 silindirlilere biniyoz gelcekte arabalarında tadı tuzu kalmaz o yüzden elimizdekilerin kıymetini bilelim

2013 kadar yavaş yavaş artık elektrikle yada Hidrojenle çalışan arabaları piyasaya sürerler gerek kalmaz bu uygulamaya

Bizde sınır 120km,ama 160-170km hızlar normal sayılıyor uzun ve boş yollarda.(radarsız yollar tabi :) )

Onlar sınırı 160 yaparsa bu da 200km'nin üstü bir ihlal oluşturur.

Denetim mekanizması işlemediği sürece,farketmez.

İstanbul Vatan Caddesi'nde asfalt üzerinde kocaman 30km yazıyor.Yani 30km hızla seyretmeliymişiz.Ama ben dahil herkes,polis araçları da,80-100km ve üzeri hızlarla geçiyoruz bu yazının üzerinden :)

chip le hallediliri :D

Geri