2013 Alt dilimden MTV ödeme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, 1998 model Vectra sahibiyim. 2013 itibariyle 6 aylık bandrol 310 TL cik. Vergi dairesine gidip gerekli yerden bir form aldım, bunu alıp doldurtun sigorta acentesine dedi oradaki memur, sorularıma da cevap vermedi ülkemizdeki bilindik kamu çalışanı, umursamaz edalar v.s.... Zorunlu trafik sigortası yaptırdığım acente şuan ikamet ettiğim yere biraz uzakta kalıyor, acaba herhangi bir sigorta acentesine gidip doldurtabiliyor muyuz veya izlemem gereken yol nedir, bilgisi olan yol gösterirse sevinirim, ocak bitesine bir haftam kaldı, bir an önce halledeyim.

Hiç bir şey yapmana gerek yok ki, aracın bu sene zaten 16 yaşına girdiği için vergini düşük ödeyeceksin (benim aracımda 1998 model), vergin yaklaşık olarak yıllık 250 TL. İstersen son beş seneye ait fazla bir ödemen varsa onları geri alabiliyorsun. Ben geçen sene geri aldım. Bunun için geçmiş yılların MTV ve kasko değerlerini araştır, fazla ödediklerin varsa sigorta şirketinden o yıllara ait dökümanları alıp bir dilekçe (dilekçe örneği vergi dairelerinde var) eşliğinde vergi dairesine başvuruda bulun. Hemen para iadesi yapmıyorlar ama ödeyeceğim 2013 yılı MTV den düşüyorlar. Ben bugün de eski aracımın bilgilerini içeren belgeleri aldım, İzmir'e dönünce (araç İzmir'e kayıtlı) 2013 yılının vergi indirimi + beş yıllık geri ödemeler için vergi dairesine başvuracağım. İsterseniz belgelerin birer örneğini burada paylaşırım.

bana düşmedi o iş ne yazıkki..330 tl ödenmiş durumda :(

bana düşmedi o iş ne yazıkki..330 tl ödenmiş durumda :(
Eğer aracının 2013 yılına ait MTV si, kasko değerinin % 5 inden fazla ise bir alt diliden MTV ödeme hakkın halen var.

Hiç bir şey yapmana gerek yok ki, aracın bu sene zaten 16 yaşına girdiği için vergini düşük ödeyeceksin (benim aracımda 1998 model), vergin yaklaşık olarak yıllık 250 TL. İstersen son beş seneye ait fazla bir ödemen varsa onları geri alabiliyorsun. Ben geçen sene geri aldım. Bunun için geçmiş yılların MTV ve kasko değerlerini araştır, fazla ödediklerin varsa sigorta şirketinden o yıllara ait dökümanları alıp bir dilekçe (dilekçe örneği vergi dairelerinde var) eşliğinde vergi dairesine başvuruda bulun. Hemen para iadesi yapmıyorlar ama ödeyeceğim 2013 yılı MTV den düşüyorlar. Ben bugün de eski aracımın bilgilerini içeren belgeleri aldım, İzmir'e dönünce (araç İzmir'e kayıtlı) 2013 yılının vergi indirimi + beş yıllık geri ödemeler için vergi dairesine başvuracağım. İsterseniz belgelerin birer örneğini burada paylaşırım.

Ne yazıkki gelecek yıllara ait fazla ödenmiş vergiler konusunda başvuramıyorum bizzat ben ödemediğim için, 2012 temmuz ayında aldık arabayı. Edindiğim bilgiye göre 1600-1800 cc dilimine çekme hakkım varmış kasko değeri-yıllık mtv oranı ile.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Tebligler/MTV_Kanunu/mtvteb28ek.htm

ben bu bağlantıdaki formu doldurup bir alt dilimden ödeme için başvursam bile, aracın yaşından dolayı düşen MTV ile, alt dilime geçme hakkım düşmüş mü oluyor? 10250 TL kasko değeri , 246 TL yıllık mtv tutarı, mevcut olan indirime de gerek kalmıyor bu sayede, eğer doğru anladıysam onuda tabi...Yarın gidip yatırayım bari Teşekkür ederim Savaş abi.

Geçen sene MTV'nin 2 nci taksitini normal tarifeden ödediysen sadece onun farkını geri alabilirsin.

Geri