2007 Astra H CDTI Gaz almıyor

Seyfettinkazanir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Benzer konuları forumda okudum.Farklı durumlar da olduğu için konu açmak istedim. Öncelikle sorunum arabamın ne kadar gaza basarsam basayım bir yerden sonra ivmelenmiyor olması. Bazen arkamdan biri aracı asılıyor gibi hissiyat yaratıyor. Çoğu zaman sanki turbo yokmuş gibi hissettiriyor. Turbonun sesi var ama etkisi yok. koltuğa yapıştırma hissi kayboldu. Düz bir yolda deneme yaptım. 15 dk boyunca 5 viteste 100 ile gittim sonra kırmızı ışıklara geldim. 1. viteste bile zor kaldım. Sanki ısınan bir parça artık görevini yapmıyormuş gibi hissettim. Aynı problemi gece daha az hissettim. Yapmış olduğum tamirleri yazayım.

EGR Temizlendi .
Kelebek temizlendi.
Yağ ve tüm filtreler yeni değişti.
Egsoz manifoltu temizlendi (map sönsürü hariç)
map sensörünü temizlemeyelim bozuluyor dediler.
Hava debimetresi bozulmuş olabilir dediler. Yenisi ile şuanki arasında değer farkı pek yok gibi (bilgisayara bağlayıp okudular)

Aklima selenoid valfi geliyor, arizalanmis olabilir, görevi turbodaki basinci dengelemek örnegin giderken kirmizi isikta durdugunuzda turboda biriken basinci bosaltir ve yüksek basinctan kurtarir hareket halinde ise devre disi kalir gerekli gücü elde etmek icin, bende arizalanmisti ve kapali olarak kalmisti bu yüzden turboda yüksek basinc arizasi veriyordu degistirdim düzeldi, sizdekide arizalanmis ve acik kalmis olabilir ve sürekli havayi disari aktariyor olabilir buna bagli olarak turbo icersindeki pervaneler cok yavas döndügü icin motora gitmesi gereken yüksek orandaki oksijeni göndermiyordur ve zengin karisim olusmadigi icin güc elde edilemiyor olabilir ayrica arabanizdaki hata kod ve kodlarini söylerseniz size daha cok yardimci olabiliriz, gaz pedali ve frene basili olarak kontagi yarim cevirin ve km yazan yerde ECN ile baslayan hata kodlarini göreceksiniz onlari yazarsaniz iyi olur, en kötü ihtimal baski balataniz bitmis olabilir ne kadar gaza bassanizda baski balata sürekli siyirma yapar araba ivmeleme yapmaz dediginiz gibi isiklarda iyice kendini gösterir, aklima gelen bunlar.

Geri