2007 astra 1.3 cdti easytronic???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omach
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omach

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam;

foruma üye olmamda büyük etken olan astra. şuan 2007 model bir astra alma arifesindeyim. arkadaşımın ablasının arabası. 1.3 cdti easytronic 90hp. 3000kmde. hem eşim kullanabilir. eski araba ona göre biraz büyüktü :)

şimdi bana bmw nin nesini sorsanız bilirim. yani çok titizm. servisimde onlarla yatıp kalkarım utanmasam ama opel hakkında hiçbir bilgim yok. onun için bana 07 astra 1.3 cdti 90hp easytronic hakkında bilgi lazım. artısı ve eksisi nelerdir? ne ister? kronikleri varmıdır?

şimdiden teşekkür ediyorum. bu arada forumda aradım ama genel bir bilgi bulamadığım için bu topiği açtım ;)

araç hoş güzel ancak zaten alt devırlerde çekişi zayıf kaldıkı bmw den ınıp 1.3'e binince. ancak normal kullanım ıcın ıyı bence

evet o konuyu çok düşündüm. ama ekonomik olmam gerekli birkaç sene. onun için performans beklemiyorum. biraz alışmak gerekecek tabi ama sonuçta idare edeceğiz.

bu arada konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. kusura bakmayın alışacağız zamanla ;)

evet bu arada konu yanlış yerde opel sohbetlerınde olsa iyi olurdu neyse bı moderatör tasır artık

kronik olarak koltuk gıcırtısı seni biraz üzebilir abim çoğu opelde var

arkadaşlar astra 1.3 cdti kullanıcıları bilgi verecek kimse yok mu?

araç hoş güzel ancak zaten alt devırlerde çekişi zayıf kaldıkı bmw den ınıp 1.3'e binince. ancak normal kullanım ıcın ıyı bence

Yanlış dedin sanırım alt devirlerde (2.000den yukarısı) çekiş yüksek, yüksek devirlerde çekiş zayıf

alma derim ben sana
ben hiç memnun degilim motordan
chip de taktırdım ancak alt devirlerde ki yıgılma kaybolmadı
servis işi cok zahmetli ama iyi bir ustan var sa cozulmez degil
onun yerine toyota dizel alsan bel ki daha iyi olur
agır-karizmatik-guven veren bir arac
işçilik konusunda emsallerinden cok ote de
malzeme kalitesi ve fiyat/donanım acısından bence bu sınıfın en iyi aracı
şu motor ile klima sorunu olmasa...
kalanının tamamı halledilir...
tasarruf konusunda cimri bir motordur dogrudur ama sehir içi kullanımda bu tasarrufundan dolayı aracı san ki sırtında taşıyosun gibi hissediyorsun
ben sakin surerim gaza gelmem gaza basmam diyorsan eger ilk alacagın arac bu olmalı derim onun dışındaki problemleri halledersin ve de onlar zaten hemen hemen her aracta da olur zaten hele hele bmw kullanıp da servisi ezberledigine gore o bile sorun cıkartıyrmuş demektir

aslında bmw çok sorun çıkartan bir araç değil ama ben çok titizim heralde.

konu şu aslında tuyota dediğin gibi daha iyi bir araç bencede ama bana gelecek astra tabiri caiz-se düşeş :) yani fiyatı ve donanımı birde modeli beni cezbediyor. kronikleri önemli benim için. easytronic astra dizelde 2007 var sadece bildiğim kadarı ile. onda bir problem yaşarmıyım acaba?

easytronic arızalarını cok duymadım ama corsalarda zannerdersem masraf cıkartıyormuş
her güzelin bir kusuru olur...
kronik sorunlar bildigim kadarı ile
sabah gec calışma ( marş dinamo su degişimi)
on takımdan ses gelme ( z rotu mudur takoz mudur bişeyi degişince yaglanınca falan geciyor muş)
yag eksiltme yapıyormuş
koltuk gıcırtısı
hava kanallarının kapaklarında otme kalpe kapak sesleri ( yaglanınca geciyor)
CIM modulu nu bir ara mutlaka degiştirmek zorunda kalırsın( direksiyon kumandalarını kontrol ediyor muş)
EGR arızası 40000 den sonra baslayabilir( temizletir degiştirir iptal ettirirsin...)
onun dışında ben hiç sorun yaşamadım diyebilirim ama şu motor bu kasa ya hiiiiiç gitmemiş...

Geri