• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

2006 combo 1.3cdtı gaz yemıyor

yıldıztes

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 combo 1.3cdtı gaz yemıyor bu sorun baslıyalı 1 ay oldu arac gaz yemıyo sankı arkadan gerı cekıyolar aracı gaza yuklenıyorum bı muddet sonra motor gaz yemıyo arkada sıyah duman atıyo daha sonra motor kendını acıyo gıtmeye baslıyo servıse gıttım hava akış debımetre arızası gosterdı parcayı degıstırdı fakat yansanayı parca takmıs sorun aynen devam arıza ısıgı yanıyo bır sure sonra sonuyo parcayı degıstıren servıslede kavga attık orjınal parca 220 tl ıken yansanayı parcayı 375 tlye taktı araca
arkadaslar sızden yardım beklıyorum boyle bır sorunla karsılasan varmı varsa sorunu nasıl cozuldu
saygılar.

Belirtileri benim araçtaki gibi, normalde çok az siyah duman ,zorlandığında arkamdan gelen araçlara eziyet. Yokuşlarda devrin artmasına ragmen normal şekilde hızlanmama . Benim araçtada hava akışmetre arızası olmuştu. Usta yeni akışmetre denedi düzelmeyince egr ye baktılar. egr nin olduğu bölümdeki borular komple temizlendi egr değişti sorun düzeldi çok şükür. Banada 550 tl ye malolmuştu.

Egr

Verdıgınız bılgı ıcın tsk arkadaslar EGR yede baktırıcam ınsallah dedıgınız gıbıdırde kurtulurum bu dertten.

Benim cdti corsa c'de çekiş problemi yok ama yaz veya kış, soğuk-sıcak motor farketmiyor, gaza yüklendiğimde aynada bazen duman görüyorum, bazen de hiç görmüyorum. Egr ile alakalı bir durum olabilir mi acaba benim de? Filtreler 10000 km.de bir değişiyor. Mazot filtresi 20000 km.de bir değişiyor. Opetten alırım hep.

Geri