2005 astra gtc 1,6 fan sorunu

berkvursavas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese iyi günler;

2005 astra gtc 1.6 sahibiim aracım 4 gün önce arıza lambası yaktı (ecn11515) motor suyuna baktıgımda antifrizsiz kalsıgı icin motor suyuna pas karısmıs dendı.
komple butun suyu bosalttırım temızlettım ve yenı suyla beraber antıfrız de koydurdum.dun otobanda 100 km boyunca falan sabıt 130 la gıttım arıza ısıgı sondu fakat test mode da coolant yazan yerden sıcaklıgı takıp ettıgımde bugun 104 dereceye kadar cıktı tedırgın olup arabayı saga cektım kaputu actıgımda fanın devreye gırmedıgını gordum ve ıyıce tedırgın oldum.arıza ısıgı su anda yanmıyo ama 104 derecee kadar gelıp fan acmaması kafama takıldı yardımcı olursanız sevınırım .
iyi günler...

Son düzenleme:
1.6 turbo değilse bildiğim kadarıyla 107 derecelere kadar yükseliyormuş harareti ve normalmiş. 1.6 turboda 99 da fan açıyor.

öncelikle teşekkür ederim bilgilendirdiğin için;
peki şu aşamada arabayı rolantide çalıştırsam 109-110 dereceye ulaşana kadar beklesem fan açıp açmadığına öyle baksam bi sorun yaşarmıyım ??

antfriz varsa ve su haznesinin kapağı kapalıysa 110 dereceye kadar sorun yaşamaman gerekir. kaynama noktası 115 lere kadar çıkmış olmalı antfriz ve sistemin kapalı bir döngüde çalışıyor olmasından dolayı.
rolantide çalışsın kaloriferi sıcağa alıp kapalı tutun. dereceyi gözlemleyin. baktınızki 107 dereceyide geçti fan çalışmadı hemen kaloriferi en sıcak konumunda sonuna kadar açın ve soğumasını sağlayın aracınızın.
birde sistemde pas vardıysa eskiden antfriz ve suyu komple bir daha değiştirmenizde fayda var.1 haftalık kullanım sonrası tekrar değiştirmeyi öneriyorlar genelde.

teşekkür ederim aksam dediğin gibi rolantide calıştırıp kaoriferi sıcağa alıp deniycem.

Geri