2003 omega uzaktan kumanda kodlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ok1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ok1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar arcimin kumandasinin aralarini temizleyip pil degisimi yapmak ciin gecenlerde actim . Bugun arabaya indigimde kapiyi acip kontaga bastim araba calisti ve hemen kapatti kendini sonra gordumki ortasindan ingiliz anahtari gecen araba resmi yanip yanip sonuyor flasor gibi . Kkitapcikta immobilazer sorunu diyor sanirim anahtari kodlamam gerek tekrar nasil tapildigini bilen varsa yardim ederse cok sevinirim

immobilizer kumanda pilini değiştirmekle devre dışı kalmaz. kumandada pil olmasa dahi aracı kullanabilirsin.kumanda pilini çıkartınca sadece aracın kapılarını kumanda ile açamazsın. araçtaki şifreyi pil çıkarıldığı için kumanda unutur ama yinede anahtarla kapıyı açıp aracı çalıştırabilirsin. senin dediğin olay farklı. araç çalışmıyorsa başka bir sıkıntı vardır.
kumandaya kod öğretmek için. anahtarı kontağa takıp bir kademe açıyorsun. göstergede ışıklar yanınacak. ışıklar yanarken kumandadan kapıyı kilitleme yada açma düğmesine basıyorsun. kapılar kitlenip açılıyor vu kumanda kodu öğrenmiş oluyor.

Geçmiş olsun anahtarın içinde kömür parçası kadar bir immobiliser cipi olacak. onu muhtemelen düşürmüşsünüz.
onu bulmadan araba çalışmaz .
yedek kumanda varsa şanslısınız. yoksa servise gidip yeni anahtar yaptırmanız lazım immobiliser için.
pil değişmekle vs işlemlerle immo bozulmaz. hatta suya bile düşse immo çipi bozulmaz. siz onu muhtemelen düşürmüşsünüzdür.
bence zaman kaybetmeden bulun ...
tekrar geçmiş olsun.

Geri