2003 omega 2.6 oksijen sensoru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ok1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ok1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba 2003 model opel omegam var bundan yaklaşık 1 ay kadar once arıza lambası yandı servise götürdüm bana oksijen sensorunden dediler temizleyip taktılar yerine lamba söndü 2-3 gün once tekrar yandı lamba götürdüğümde bu sefer hem oksijen sensoru hemde katalizor arızası gözüktü TECH makinesine bağlayınca . Daha once başına bu tarz sorun gelen varsa akıl fikir verebilirmi

katalizör özelliğini kaybetmiştir belki yada diğer sensör arızalanmıştır...ancak 2003 omega cidden hoş bir alet :) iyi günlerde kullanın

Öncelikle gecmis olsun. O sorun ne yazikki er veya gec her Y26SE (2,6l) ve Y32SE (3,2l) motorlarda ortaya cikiyor. Bende ayni motor Vectra B de var.

Sorun:
Arabamizin 4 oksijen sensörü var ve senin arabanda 4, benim arabamda 3 katalizör var. Katalizörün zamanla ilk günkü gibi verimliligi kalmiyor. Ayrica oksijen sensörüde kir bagliyor ve bu sefer katalizörün arizali oldugunu sinyal veriyor. Sensörü temizlemek yanliz gecici cözüm.

Cözüm:
Ön katalizörden sonra gelen oksijen sensörleri ana katalizörün arkasina delik acip oraya takmak. Sensör motordan cikan atiklarin temizlendigini bildiriyor ve ariza lambasi dahada yanmiyor :). Yanliz bu ne derece legal onu bilmiyorum, alman forumlarda bu tartisiliyor. Bu senin soruna cözüm olmazsa, senin yerinde önce oksijen sensörleri degistirirdim. Arac 100000-160000km arasi yaptiysa, ve uzun yol yapilmiyorsa sensörlerin degismesi gerekebilir.

kat.png

oksijen sensörleei genel olarak tüm opellerde çıkıyor diye biliyorum. serviste böyle söylenmişti bi nevi kronik arıza olarak görülüyor. bende vectra 2001comfort var onda da oksijen sensörü yanıyo ve sensörler çalışır vaziyette sorun ise beyinden kaynaklanıyor. beyin arıza gösteriyor fakat arıza yok! çözümünün ise beyin değişecek dediler çok pahalı. istanbulda tamir ediliyor diye duymuştum ama ben yaptırmadım o ışık yanarak biniyorum arabaya bi sıkıntısı yok.

önceki aracımda aynı sorun vardı.tek çözüm parayı bayılıp yenisini almak başka bir çözümü yok.

subay arkadaşım sagol çok yardımcı olmussunda işte ben ustama artık arabamı goturmemeye karar verdim o yüzden yeni bir usta arayışı içerisindeyim ankarada dürüst iyi çalışan . Bulsam gidip once sensorleri değiştireceğim zaten sonrada ne gerekiyorsa artık bayılcaz parasını . Tahmini ne kadardır bu sensorler birde onu biliyormusun acaba

şaşmaz da ptt nin üst sokağında kardeşler oto var orda muzaffer usta var ona gidebilirsin belki yardımcı olur.

subay arkadaşım sagol çok yardımcı olmussunda işte ben ustama artık arabamı goturmemeye karar verdim o yüzden yeni bir usta arayışı içerisindeyim ankarada dürüst iyi çalışan . Bulsam gidip once sensorleri değiştireceğim zaten sonrada ne gerekiyorsa artık bayılcaz parasını . Tahmini ne kadardır bu sensorler birde onu biliyormusun acaba
orjinal sensör pahalıdır,ama aracınıza uyumlu bosch marka sensör bulabilirseniz daha uygun olur.bir önceki aracım lancer dı.sensör fiyatı 1000tl idi.opel inkinin o kadar pahalı olacağını sanmam.bence servisi arayıp bir fiyat alın en azından ortada bir rakam olur referans olarak,ona göre farklı marka sensörde bakabilirsiniz,geçmiş olsun.

Ankarayi cok fazla bilmem berlinde yasadigim icin, ama dikmen sokullu mehmet pasa caddesinde opel servis var, son gittigimde arabami ona baktirmistim, usta baya anliyor gibi.

Orjinal sensör burda yaklasik 200 euro tanesi, 4 tane 800 euro yapar. Orda belki biraz daha uygun fiyata olabilir. Boschdan alabilirsin, ama markasiz almani tavsiye etmem.

6 silindir sürmesi güzel, ama motor ile ilgili ufak bir tamir hemen 4 haneli rakami buluyor :(.

Aslan besliyorsan yedigine bakmayacaksin :)

Son düzenleme:
Opelim.Net sponsoru Opel Garage Hakan Bey'e aracınızı gözünüz kapalı emanet edebilirsiniz.

Geri