2001 Vectra 1.8 CD Yol Bilg. yardım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sertan_c
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Sertan_c

Bilgi Girilmemiş
bu sorun hakkında birisinden kesin bilgi alabilirsem opelim.net e helal olsun diyeceğim kesinlikle.

Konu kısmında adı geçen aracı aldık abime. alırken yol bilgisayarında anlık yakıt tüketiminin hatalı gösterdiğini bilerek aldık. şimdi çözüm arıyorum bu konuda. örneğin rölantide çalışırken 30 litre yakıt tüketimi gösteriyor. hareket edince 2.5 litreye kadar düşüp sabitleniyor hemen hemen. ama zaman zaman doğru gösterdiği de oluyor. bilgisayara bağlandığında herhangi bir hata olmamasına rağmen check yazısı sürekli yanıyor. bazen düzgün anlık yakıt göstermesinden ötürü tamamen arızalı olmadığını düşünüyorum. daha önce ekrandaki silik yazıları duydum gördüm ama hatalı göstereni görmedim duymadım. bunun nedeni ne olabilir tamiri mümkün müdür acaba? bağlantı noktalarında hatalı voltaj aktarımından ötürü olabilir mi acaba? tüm bağlantıları sökülüp spreyle temizlenip toplansa düzelir mi? yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

arkadaşım muhtemelen aldığınız aracın yolbilgisayarı değişmiş( yani ekran). ve taktıkları ekranda 2.0 veya 2.5 vectraya ait. ve tüm verileri 2.0 veya 2.5 e göre ayarlı .yapman gereken tek şey aracını tech 2 ye bağlatıp aracın motor koduna göre yazılım yükletmeniz. yakıt tüketimindeki farklılıkların sebebide bu 1.8 verisiyle 2.0 verisi aynı olmadığından ecu dan gelen yakıt sarfiyatı sinyalini karıştırıyor yolbilgisayarı.
ve ekranda check yazısı yanıyorsa size bir hata belirtiyordur, ekranda ne hata veriyor onuda yazarsınız yardımcı olurum.

ekranda arıza yok sakın oynatmayın. dediklerimi yapın düzelir.....

Son düzenleme:
ethem bey ilginize teşekkürler.
tatmin edici cevaplar yazmışsınız. gerçekten HELAL OLSUN...
bilgisayara bugün bağlandı ama kayıtlı bir arıza yok.
ön balataların sensörleri takılı olmadığından onunla ilgili bir hata çıkıyor ekranda ama hem yazı hemde check yazısı olur mu aynı anda ve bilgisayarda kayıtlı hata olmamasına rağmen yanan o yazı nasıl silinecek..
öte yandan da araç 2-3 gün önce alındı ve lpg li, kontrol için yetkili servise götürüldü ancak lpg olduğundan bakmadılar. tech 2 ye nerde bağlatılıp nerde düzeltilebilir bu durum ve maliyeti ne olur acaba?
tekrar teşekkürler.

cihaza bağlamak için 20-30 lira alınıyor ancak yazılım yükleme işini kimler yapabilir ankara da ve yükleme için ne kadar ücret talep edilir acaba... bu arada araç istanbul dan alındı ancak şuanda ve bundan sonra da eryaman da...

ekranda yazanları tam olarak buraya yazarsanız daha iyi yardımcı olurum.
yazılımıda tüm servisler yükler.. yalnız benim anlattığım şekilde anlatırsanız anlarlar :)

Son düzenleme:
tamam ben şimdi arayıp anlatayım durumu hiç başka birşeyle uğraşmasın madem.
brake pad yazıyor ekranda sensör kabloları takılı değil o tespit edildi..
ama check yazısı neden sürekli yanıyor anlamadım.
dediğiniz model farkından olabilir belki diye düşündüm. hatalı değerler gelince o yazı sürekli yanıyordur belki. yükemeden sonra anlaşılacak...

ekranın alt köşesindeki check yazısından bahsediyorsanız yanması normal çünki araç balata uyarısı veriyor. o sensörler bağlanınca söner yazıda.

peki ethem bey eryaman civarında lpg li araçları kabul eden bir servis biliyor musunuz?
sensör kabloları da pahalı değildi yanlış hatırlamıyorsam 40-50 civarı bişeydi...
serviste o konuya da bakılır gitmişken...

Son düzenleme:
Geri