alper abi alakası yok 155 ten 195 geçtiğinizde ki 195/50/15 lastikler özel sanırım yani tam bilmiyorum bilinen markalarda 195/50/15 yok (sanırım) lastik yakıtta çok önemlidir benim aracın jantları silverline 15 likler 155ten 185 e geçince hiçbir fark olmadı lastikler çok önemli michelin lastikler hele birde energy serisiyse bu lastikler düşük sürtünmeli maximum yok tutuş vaadeden lastikler ki ben vaadettiklerini garanti ederim kullandığınız lastikler sürtünme katsayısı yüksek lastiklerse yakıtta artma olması normal fabrikadan gelen spor paketli corsalar yani c kasalar (2006) da continental premium contact 2 lastiklerle gelirdi taktırırken özellikle michelin önerdiler bende araştırdım ve haklı olduklarını gördüm yani ısrarla michelin dediler continentalden daha yumuşak hamuru var ve her hızda güven veriyor onunda sebebi yolu iyi tutması continentallerin ise lastik arası boşlukları, yani şu su tahliye kanalları fazlaysa sürtünme bir okadar az michelinlerde 3 boşluk var continentallerde ise 4 tutunma kayıpları yaşayabilirsin michelinler tam oluyor dediler bende michelin taktırdım çokta memnunum ama şimdi michelin energy saver tires lar çıktı onların yapısı çok daha farklı ve her lastik tipi var bir dahaki lastik değişimine taktırmayı düşünüyorum
Energy Saver, % 20’lik optimal yuvarlanma direnci sayesinde çekiş için ihtiyaç duyulan enerji miktarını azaltarak, pazar ortalamasına göre üstün yakıt verimi sağlıyor.
Michelin’in teknolojik çözümü, kombine çevrim sürüşte 100 kilometre başına yaklaşık 0.2 litre yakıt tasarrufu sağlıyor, bu da kilometre başına CO2 emisyonunu yaklaşık 4 gram azaltıyor. Bu rakam, aracın tüm ömrü boyunca atmosfere yaklaşık 1 ton CO2'nin yayılımını engellemek anlamına geliyor. Karşılaştırılacak olunursa, bu miktardaki CO2, bir yılda 40 ağaç tarafından emiliyor. kısaca böle o yüzden daha büyük çapta jantlar küçük hacimli motorlar içn hayal olmaktan çıkıyor.
Kullandığınız lastikler performans odaklı yüksek sürtünmeli lastiklerse yakıtın artması normal bence