120Bin Km Bakımından Sonra Kesilmeyen Sen- Videolu

erhanbabacan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
aracım geçen hafta 120bin km kapsamında ağır bakıma girdi.
Amortisörler ve rot takımları, Triger seti, V kayışı seti, Devir Daim Pompası, Filtreler, Termostat, ve bir sürü ıvır zıvır. Ancak videoda izleyeceğiniz ve yaklaşık 1 ay önce başlayan şu ses kesilmedi. Kaput kapalıyken duyulmuyor. Ancak kaputu açtığınızda ve motora yaklaştığınızda net duyuluyor. Ustam bir süre sonra ses kesilir dedi ama kesilmedi. 300km yol yaptım bakımdan bu yana. Dizel araç gibi sesi var.
Sizce sebebi nedir?

Video 1: Aracım rölantide çalışıyor, yakın çekimden gelen sesler. Video sonuna doğru başka seslerde gelmekte onlar dış sestir.

Video 2: Burada ise gaza bastığımızda sesin değiştiği. Video içinde başka seslerde gelmekte onlar dış sestir.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Öncelikle o ikinci filimde o çıkan duman ne dumanı? manifolt çatlakmı? eğer çatlak varsa o sesin şakırdamanın normal olduğunu söyleyeceğim ama yok herşey normal diyorsan yani manifoltda çatlak yok diyorsan hidrosubap şakırdaması sente ile ilgili
Gaza bastığında ayriyetten sürtme sesi geliyor o dikkatimi çekti

arkadaşım sanırım senin sübaplardan ses geliyor vuruntulu çalışıyor.bu şekilde binmesen iyi olur derim

aynı ses bendede var iticilerden olduğu söylediler değiştirdik yine başladı ustaya diyorum bu araba dizel gibi çalışıyor yok normal diyor opel garaja gittim hacı usta yine iticilerden dedi değiştiren ustaya yine gideceğim bakalım ne diyecek

bencede sübap lar ses yapıyor gibi...

ses tam olarak nereden geliyor .motordan mı triger-v kayışlarının oldugu yerden mi?

Öncelikle o ikinci filimde o çıkan duman ne dumanı? manifolt çatlakmı? eğer çatlak varsa o sesin şakırdamanın normal olduğunu söyleyeceğim ama yok herşey normal diyorsan yani manifoltda çatlak yok diyorsan hidrosubap şakırdaması sente ile ilgili

O duman bence radyatörden geliyo radyatör çok ince su sızdırıyor gibi...

ayrıca arabanın sesi bu şekilde anlaşılmamakla beraber lifterlerden (Hidrolik supap iticileri) geliyor olabilir

eksoz manifoldunda çatlak yoksa eğer. ama bu şekilde tahmin çok zor.

O duman termostat degisiminden sonra cikan antifriz buhari. Manifold saglam. Sakirdama sesi var ve motorun icinden geliyor

aynı ses bendede var iticilerden olduğu söylediler değiştirdik yine başladı ustaya diyorum bu araba dizel gibi çalışıyor yok normal diyor opel garaja gittim hacı usta yine iticilerden dedi değiştiren ustaya yine gideceğim bakalım ne diyecek

Benim ustada normal dedi ama arabayi ilk aldigimda boyle bir ses yoktu.

Geri