1.6twinport Bobin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan appileh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

appileh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar ve opelciler..

Biz 2005e bir opel astra H aldik(1.6 twinport easytronic) ve buzamana kadar sayilmaz sekilde bobin degstirdik. Her arabayi calistirdigimda dua ediyorum, her attigim fites dua ile geciyor artik. Bu forumu bayagi bi arastirdim ve bobin ile ilgili her konuyu okudum. Inanirmisiniz Opel Hollanda bi bobini 170ytl satiyor ve bizde enayi gibi aliyoruz. Arkadaslar bunu cozumu varmi? Arkadasin birtanesi bu forumda bir yerde yazmis ki(uzman) silindir kapagini sokunuz ve bronz gayd takiniz demis, bu nasil birsey,Resim varmi? Nasil olur? Turk garajina gittim ve o service de anlamadi ne gaydi oldugunu. Bana lutfen yardimci olurmussunuz.

Bu arada: arabinin her parcasi degisti , tek degismeyen yerler ise: sanzuman ve motor:o

Son düzenleme:
bronz gayddan kasıt sarı parçadan subap gaydı (yuvası) nı kastetmiş sanıyorum bulamazsanız tornacılar yapabilir

bi sorun var ki bobin yakıyor bobin değiştirmek yerine sorunu bulmaya çalışmak lazım

kesinlikle katılıyorum bu kadar sık bobin değişmez bir araçta

bobini değiştirirken bujileride değiştiriyormusunuz bujiler kaçak yapıyor olabilir.

Artik her 10.000 kilometreye buji degistirmeye calisiyorum ustam.

zaten her 10.000 de bir değişmesi lazım şu an ki bujilerin porseleninde çatlak varsa kacak yapar

lpg var mı araçta. eğer varsa montaj hatasından bobin yakar sık sık.

aslında bobin yakmıyor arıza lambası yandığında motor tekliyor arıza kodu silinse tekleme geçiyor aslında sorun kurum sonucu tekleme silindir kapağı açılacak temizlik yapılıp sorun giderilecek

Geri