1.6 edition 2.vites sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Can1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Can1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, benim araba rampadayken 1.vitesten 2 ye attığımda öylece kalıyor ve sinir oluyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: 1.6 edition 2.vites sorunu

Can link' Alıntı:
Arkadaşlar, benim araba rampadayken 1.vitesten 2 ye attığımda öylece kalıyor ve sinir oluyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
oyle kaliyor derken ??

Alt devirlerde değiştirmiyorsanız kalmaması gerekir, sorun tam olarak ne bende anlamış değilim

Can link' Alıntı:

Rampada sıkıntı yaşadığınız zamanlarda 1. vitesten 2. vitese geçiş devriniz kaç oluyor?
Eğer çok düşük devirde vites değiştirmiyorsanız sıkıntı yaratmaması gerekir.
1.6 115 hiç kullanmadım ama tahmini olarak sıkıntı yaşamamanız için 1. vitesten 2. vitese geçerken 2500 ve civarı devirler yeterli olacaktır. (Yokuş yukarı)

MeRt link' Alıntı:
Rampada sıkıntı yaşadığınız zamanlarda 1. vitesten 2. vitese geçiş devriniz kaç oluyor?
Eğer çok düşük devirde vites değiştirmiyorsanız sıkıntı yaratmaması gerekir.
1.6 115 hiç kullanmadım ama tahmini olarak sıkıntı yaşamamanız için 1. vitesten 2. vitese geçerken 2500 ve civarı devirler yeterli olacaktır. (Yokuş yukarı)
;D 115 beygir biraz agır kalıyor kasada agır olunca
cok dık rampada kalkıs yapmadım fakat genel dusuncem 3000 - 3500 devir arasında 2.vitese rahatlıkla gecip bogulmayacaktır...

M1kemal link' Alıntı:
;D 115 beygir biraz agır kalıyor kasada agır olunca
cok dık rampada kalkıs yapmadım fakat genel dusuncem 3000 - 3500 devir arasında 2.vitese rahatlıkla gecip bogulmayacaktır...

Dediğim gibi kullanma fırsatım olmadığı için sadece tahmin yürütmeye çalıştım.  :)
Siz bizzat motorla haşır neşir olduğunuzdan söylediğiniz gibi 3000-3500 devir daha sağlıklı olacak demektir.  greatt

Yokuş çıkarken erken vites büyütmek sadece araca zarar verir ve sanılanın aksine yakıtı da arttırır arkadaşlar, dik rampaları çıkarken motor üst devirlerdeyken hızlı biçimde vites büyütün.

M1kemal link' Alıntı:
oyle kaliyor derken ??
Yani gitmiyor anlamında demek istiyorum devir aralığı 2000 de de2.vitese atınca araba rampada gitmiyor arkadaşlar

isenin aracına has bir şey değil benim araçta tüm 115 ler öyle malesef, çözümü de yok ne yazıkki

cinaski12 link' Alıntı:
isenin aracına has bir şey değil benim araçta tüm 115 ler öyle malesef, çözümü de yok ne yazıkki
Yani arabayı 1.vitesten 2.vitese atarken yüksek devirde kullancaz

Geri