DIZEL Opel Ustası

DoGGaN38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Eyl 2013
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
1993 Model OPEL Frontera 2.3 TD aracımı rektefiye ettirdim fakat aracda yağ basıncını 1,5 2 barın üzerine cıkaramadık, bilinen her yol denendi fakat çözüm bulamadık, görüştüğüm başka bir frontera sahibi aynı model aracdan kendisinde olduğunu, motor ustası olduğu her yolu denediğini sonuc alamadığını, araca starex motoru koyduğunu söyledi, daha önce bu aracla uğraşan sorunu cözen bir ustamız varmı ?
 
Araç düzgün rektefiye edilmemiş bence ana yataklar yağ verdiği için basınç düşüktür büyük ihtimalle... En fazla yağ pompası geri dönüşüne pul koyarak yağ basıncı yükseltilebilir ama oda sağlıksız olur.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Araç düzgün rektefiye edilmemiş bence ana yataklar yağ verdiği için basınç düşüktür büyük ihtimalle... En fazla yağ pompası geri dönüşüne pul koyarak yağ basıncı yükseltilebilir ama oda sağlıksız olur.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

3 usta tarafından 3 farklı yerde 3 kez rektefiye edildi motor her defasında aynı sorun yaşandı, rektefiye ile alakalı değil sıkıntı, bahsettiğin tazik sibobunun bulunduğu kapak ve dişliler orjinal GM sıfır olarak değiştirildi.Sadece denenmeyen blok kaldı onun dışında kapak crank yağ pompası fiskiyeler vs vs akla gelen her şey değiştirilerek denendi.Başlıkda yazdığım gibi bu aracı daha önce rektefiye eden bir ustamız var ise örneğin eksantirik keplerinin ortaındaki kepin altında yağ kanalında oring yeri var oring konmadığı zaman yağ kusuyor basınc düşüyor buna benzer başka bir yeri varmı bu motorun ?
 
[MENTION=414]weSti555[/MENTION] [MENTION=28982]semia[/MENTION] [MENTION=1124]M.YILDIZ[/MENTION] [MENTION=12]tansugurler[/MENTION] Ustalar bir fikriniz var mı?
 
hocam bende Kayserideyim. Hangi servislere götürdünüz aracınızı.
 
Havayla karışık yağ çekebilir aşağı süzgeçten...bağlantı yerinde veya contada problem olabilir....
 
segman atttınız da ,yağ basıncı en fazla piston krank mili tarafı yataklarla krankmili yatakları götürür.orda tolerans fazla ise basıncı düşürür.
 
segman atttınız da ,yağ basıncı en fazla piston krank mili tarafı yataklarla krankmili yatakları götürür.orda tolerans fazla ise basıncı düşürür.

aracı rektefiye eden 3 ustada dizelde iyi olan ustalardı anakol yataklar pistonlar sekmanlar baro burcları kol yatakları defalarca ölcüldü rektefiye anlamında sıkıntı yok fakat önceki yazımda söylediğim gibi bloğun içinde catlak vs gibi bişey var yada bilinmeyen bir conta oring vs türü bişey var.
 
doğan bey eğer motorda problemi çözemezseniz ve motor değişimi yapacaksanız starex motoru silindir hacminin yüksekliğinden dolayı yasal açıdan aracınıza olmaz. bunun yerine 2.0 vectra motoru kullanabilirsiniz silindir hacmi bakımından bir sakıncası çıkarmı bilmiyorum ancak 2.0 dti motor 100 hp ve aracınızdaki motorda 100 hp bildiğim kadar ve 2000 üzeri fronteralarda kısa şaselerde 2.0 ve 2.2 dti kullanıldı diye biliyorum mühendisler odasına danışmak gerekli konu ile alakalı.. bunun haricinde ısuzu tropper veya rodeo motorları da birebir uyum sağlar..
 
Aklıma başka birşey gelmiyor?? yağ basınç ventili yağ filitresi altı bilye? pompa dişlisi kapak değişmiş zaten. basıncı ölçtünüz mü direkt basınç müşüründen?
 
Geri
Üst