Aracım motor yağı yakıyor (96 astra gl HB)

doksanaltıastram

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 May 2013
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Puanları
0
1000km'de rahat 1 litre yağ yakıyor. Aracımı aldığımda ilk işim yağı komple değiştirmek oldu.

Gittiğim yerde MOBİL marka 10 - 40 yağ koyuldu. Bir de bor power isimli bir katkı ürünü kondu.

Şu ana kadar sorduğum herkesten farklı cevaplar aldım. arabaya bu şekliye binmeli miyim, yaptırmalı mıyım (tabii, sorun ne, onu da henüz bilemiyoruz) yoksa derhal satmalı mıyım? Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Allah cümlemizi kaza belalardan korusun.
 
Ha, unutmadan km bilgimi de ekleyeyim:

194 000km

:D
 
O eski araca boru koydun ya motoru kucağına alman an meselesi :D
 
Gayet fazla bir yağ yakma...Karter-krank keçe kaçağı da olabilir, eğer sorun oradaysa sıvı conta ile birlikte kendi contasını değiştirerek kaçak sorununu çözebilirsiniz. Öncelikle bujileri bir söküp bujilerin kararıp kararmadığına bakmak gerek.
 
Bujileri yen değişti, kararma görmedim, akıtma, damlatma da yok.
 
Aynını bende yaptım araca boru koydum aradan bir yada iki ay geçti 3000 TL masraf ettim şimdi açıklayıcı oldu sanırım :)
 
Aynı hatayı bende Yaptım,Nadir Abi çok haklı usta koyalım iyi olur falan dedi koydu boru ama 3000km tahammül edebildim gittim yağı değiştirdim,aracımda yağ eksiltme sorunu yok(alt karter contası ve üst külbütör kapak contası değiştikten sonra kaçak kalmadı) iticilerden arada ses geliyordu onu kessin diye koymuştu ama ben yararından çok zararı olacağı kanaatiyle hemen boşalttırdım yağı yeniledim,iticiler yağsız kalmadığı sürece ses yapmıyorlar.eğer aracınızda kaçak yoksa ve bu kadar eksiltme yapıyorsa motor gidici gibi fikrimce ama umarım aksi çıkar.
 
mavı duman atma olayı varsa performans dusuk olup yakıtta artmıssa bence motoru yenılemenın zamanı gelmıstır zaten özel bır servıste cok cok 2-2.5 bıne halledılıyor komple rektefıye
 
cogu yağ üreticisi yağ katkılarını tavsiye etmemekte.. kutularının üstünde de yazıyor..
 
Geri
Üst