opel sorunları kronik!!!

S

sozberk

Bilgi Girilmemiş
bu kadar dertli insanları gördükçe şükretmemek elde değil...
ben de ömrü hayatımda, bu kadar masrafsız arabaya binmedim,
yağı, filtresi, bujisi haricinde para harcamadım ve şeytan kulağına kurşun hiç bir derdim yok... bir de triger vakti geliyor yaza doğru tatile çıkmadan da onu değiştirirsem tamamdır.
ikinci el araba şans işi bence biraz da. düzgününe denk gelirsen hiç üzülmezsin.
bir de şöyle bir gerçek var ki, insanların çok büyük bir kısmı hiç sorun yaşamadığı için nette arama yapıp bu siteye ulaşmıyor. derdi olan araştırıken buluyor. forumlarda dert ve sorun harici paylaşım kültürü yok genelde. bende eski arabamda sorunlar yaşayıp ilgili siteyi bulana kadar bu tip araba forumlarından habersizdim. orda bir alışkanlık oluştu ve derdim olmasa da girip paylaşmayı seviyorum.

otomatik araçlar kullanım koşullarının belli olması yüzünden daha az yıpranmış ve masrafız oluyor diye düşünüyorum. masrafsız olması ondandır. aynı araba bende de var sonuç aynı. neredeyse sıfır masraf.
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,525
Tepki puanı
259
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir opel kullanıyorum başıma ne geldiyse hepsini formda gördüm ön takımlardan gelen ses,direksiyonda titreme,arabanın su azaltması,eksoz manifoldunun çatlaması,soför mahalinin su alması,farların az aydınlatması,kültablasının tırnaklarının kırık olması,lpg ye sabahları geç zamanda geçmesi,motorun conta yakması yani daha aklıma gelmeyen bir çok şey dikkatimi çekti herkesin ortak sorunu!!!hadi ben istisnayım kullanıcı hatası ama herkesin başına gelen de mi tesadüf be kardeşim bunlar resmen kronik yok alman devi yok general motor bence hata opelin kimse kusura bakmasın ben hiç bir arabamda bu kadar sorun yaşamadım formda artık millet bişey olunca seninde mi öyle oldu hımm benimde başıma gelmişti vs.vs dışarda millete övüyoruz ama bu sorunlarıda yok sayamayız

Sadece işaretlediğim sorunlar ortak. Benim aracımın su eksiltmesinin nedeni genleşme kabındaki bağlantılarda kaçak var diye düşünüyorum. Zaten minimum seviyede. Egzos manifoldundaki çatlağın nedeni bence imalat hatasından kaynaklanıyor. Manifoldun sabitleme/bağlantı yerlerindeki civata aralıklarının eşit dağıtılmamasından olduğunu zannediyorum. Orta kısımda yer alan civatalar arasındaki mesafe diğerlerinden fazla olduğu için bu bölgedeki genleşme ve büzüşme miktarı daha fazla olduğu için çatlama oluyor diye tahmin ediyorum.
 

aduken

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
175
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Siteyi ziyaret et
seni gayet iyi anlıyorum arkadaşım. geçen sene bende benzer bi konu açmıştım linkide vereyim.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=34895

malesef forumda opel fanatikleri çok fazla. aracımdan memnun değilim dedim, iyi araştırsaydın, başka araç alsaydın gibi abuk yorumlar geldi. istediğin kadar araştır, test sürüşü yap farketmez, 2-3 hafta aracı kullanmadan aracın huyunu suyunu anlayamazsın. neyse birazdan sanada yağdırmaya başlarlar.
 
Son düzenleme:

oguz0505

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Kas 2009
Mesajlar
281
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
ewet bencede iyi noktaya değinmişsiniz ortak arızalar şöfor mahali su alması sağ taraftan tıkırtı sesi tavan döşemesi. . .
 

arslanamca

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ocak 2007
Mesajlar
193
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
bu kadar sorunlu bi arabaya biniyoruz .. bu konuyu bende bir iki kere açtım opel en çok şikayet alan araç mıdır diye. evet kardeşim en çok şikayetli bir araçtır.. birde millet aa senin araban haşatsa opel napsın demezler mi! sinir oluyorum ya. kardeşim arabam kötü değil masraf yap yap nereye kadar.... satamıyorumda.. öldü parasına alıyolar almaya kalkıncada kakalamaya.
 

ugurdalkiran

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eki 2007
Mesajlar
1,243
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
bende öyle ciddi bir problem yaşamadım ufak tefek şeyler ama en uyuz olduğum koltuk gıcırdaması
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,525
Tepki puanı
259
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar iyi güzel de arkadaşın şikayetlerinin neler olduğunu tekrar okurmusunuz? Bence bunların bir kısmı kullanıcılar/ustalar tarafından sebep olunmuş hatalar değilmidir? Zaten aracın yeni sahibi de eski sahibinin ilgisizliğinden şikayetci değil mi?
- Ön takımlardan gelen ses, direksiyonda titreme= Bu şikayetin kaynağı sizce ne olabilir? Bu fabrikasyon bir hatamıdır yoksa aracın ön takım bakımlarının gerektiği gibi zamanında yapılmamasımıdır?
- Arabanın su azaltması, eksoz manifoldunun çatlaması= Su kaçağı her arabada olabilir, lastikler kelepçeler elden geçirilir, radyatör delik olabilir. Manifold çatlaması; işte bu kroniktir ve Opel'in ayıbıdır.
- Şoför mahalinin su alması= Araca ustalar LPG gibi bir eklenti yapılırken acemi bir işçilik uygularsa Opel ne yapsın.
- Farların az aydınlatması= Benim aracım 98 model aracın eskimesine ve toza bağlı olarak far reflektörleri biraz karardı. Bu belli bir yaşın üzerindeki her arabada olur. Daha kaliteli ampul kullanılırsa sorun kalmaz. (Birde Depo marka gibi yan sanayi farlar kullanılmamalı)
- Kültablasının tırnaklarının kırık olması= Buna yorum bile yapmam, çünkü benimki sapasağlam.
- Lpg ye sabahları geç zamanda geçmesi= LPG fabrikasyon bir uygulama değildir, bunun da kabahati Opel'e yüklenilemez.
- Motorun conta yakması = Araçların hangi şartlar altında conta yaktığını hepimiz biliyoruz, araç üst üste kaç kere conta yaktı, aracın soğutma sistemini kontrol ediyormusunuz, araç sık sık hararet yapıyormu, bunları açıklamadan hemen conta yakma için kronik bir sorun diyemezsiniz.
 

eskikasa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
7,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
yorumların bazıları sanki arabayı bu duruma forumdan arkadaşlar getirmiş, ya da sorunlu araçları forumdan arkadaşlar satmış gibi bi tavır içermiş.

aracında sorun yaşamayan severek binenler illaki zıt yorum yapacaktır bunda bu kadar çemkirecek ne var anlamadım

benim arabam vectra değil ama 14 senedir aynı ön takım üstünde gidiyor, en son kontrol yaptırdığımda rot-balansçı abi maşallah taş gibi sakın elletme kimseye diye tembihledi.

çevremizden, forumdan gördüğümüz ve biçoğumuzun da fiilen tecrübe ettiğimiz kadarıyla bu çok baş ağrıtan sorunlar;
aracın uygun bakım görmemesi - genelde eski sahiplerinde oluyor -, kendine usta diyen şarlatanların elinden geçmiş olmasından kaynaklanıyor
çok azı markaya mal edilebilecek cinsten sorunlar; corsaların direksiyon tıkırtısı, astralardaki koltuk gıcırtısı, zırt pırt arızalanan egr gibi.

zaten sizler gibi arkadaşların başına gelen bu sorunlar yüzünden araçlarımız 2. elde sorunlu araçlar olarak bilindiğinden satmakta zorluk yaşıyoruz.
 
Üst