yardım :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ttoros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ttoros

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkeze merhaba öncelikle bütün araştırmalarım sonucunda bulamayıpta actığım bu konu forumumuzda mevcut is özürdilerim.
astra h kullanıcısıyım aracım dizel daha yeni aldığım için aklımdaki soru işaretleri beni çok rahatsız etmekte.Cumartesileride calıştığım için birtürlü servise götüremedim bu yüzden tecrubelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.Arac boşta calışırken birinci vitese taktığım vakit eski otomatik viteslerde olduğu gibi önedoğru bir hamle yapıyor (aracım manuel) ve vitesin gectiğini ifade eden birde sescıkarıyor bazen ama ayağımı hiç debriyaj dan cekmez isem bunu tekrarlamıyor bu sonderece kafamı kurcalıyor birde yolda gider iken ufak tefekte olsa bir cukur yada bir tümsekten gecerken arka sol kapının oradan bir gıcırtı geliyor bu kronik bir sorunmudur yoksa banamı has bir durum cevaplarınız ve sabırla bu yazıyı okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.

tuna bey,
galiba debriyajınız tam ayırmıyor...
aracın km si nedir acaba? ilk sahibi değilseniz önceki kullanıcıları arasında bayan var mıdır? bana kalırsa balata ile ilgili durum.
ancak kapıdan gelen ses için birşey söyleyemem, aracım o kasa değil ama bende o ses yok...
kolay gelsin..

sertan bey ,

aracım 2600 km de yani sıfır ilk kullanıcısıyım fakat şöyle bir durumda var aracım daha bir haftalık iken önümdeki arac ani fren yaptı ben durabildim ama arkamdan gelen arac duramadı çarpışma anında aracım viteste idi cok büyük bir kaza değildi ama arac viteste iken arkadan gelen bir güç motorharici bir sürüklenme saladı bundan dolayı acaba bir hasar oluşmuş olabilirmi

hasar şanzıman yada balataya ulaşmamıştır bence yada dişlilere de ulaşmamıştır ama bir şekilde viteste olduğundan mekanikte kasma oluşmuş olabilir... vites geçişleri normal mi peki az da olsa bir zorlama var mı?
bana kalırsa baskı da bir kasma oluşmuş ve nu yüzden vitese ilk geçişte balataya bir basınç uyguluyor olabilir. şanzımanla ilgili olacağını sanmıyorum.
ancak aracınız garanti kapsamında olduğundan yetkili bir servise sorununuzu anlatın bence, kaza ile ilişkilendirmeden anlatırsanız sorunu ücretsiz çözme ihtimali olabilir... en azından tanısı koyulmuş olur...

Geri