Yağmur sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albertxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

albertxx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Belki bilen bilir İzmitten geçerken sekanın orda izmitin girişi diyim battı çıktı vardır biraz uzun neyse bunun ortalarında sol şeritten giderken hep ön cama bir su damlası gelir standart ya bana denk geliyor sürekli yada her arabaya:) Neyse uzatmadan bu su damlası biraz büyük şekilde düşünün bizim sensörün olduğu bölge siyah alana gelince sensörün bunu algılayıp çalışması gerekmez mi????

Neden soruyorum audi a6 ile aynı yoldan geçmiştim aynı yere denk geldi su ve onunkiler çalıştı aynı yere gelmesine rağmen bizimkinin çalışmaması garibime gitti açıkcası.Bu yağmur sensörününde ayarı var mı acaba şu kadar suda çalış falan gibi ?

Ynt: Yağmur sensörü

Silecek kolunun ortasindaki cevirmeli halka hassasiyet ayaridir.

Yağmur sensörünüz açık değil mi bu arada?

kardeşim yağmur sensörü devamlı açık kalırsa akü ömrü kısalıyor diye biliyorum yağmur sensörün açık değildir Doğan abimin dediği gibi ki doğrusuda o açık durmaasın gerek yok bence ayarıda aynı sürücü bilgi ekranının çarkındaki gibi kolda çark var ordan hassasiyeti ayarlanıyor..

Yağmur sensörüm açık ekranda uyarısı çıktı bir kere kaldırınca direk uyarı geliyor yani açıktı.Sürekli durması bence yararlı başıma gelmişti dayımın aracında meganedı çamur gelmişti baya büyük cama yolda öndeki kamyondan insan tepkisinden daha hızlı devreye girdi ve belkide hayat kurtardı o yüzden bence yararlı akünün bitmesi olayı far sensörü yağmur sensörü park sensörü vs bir dünya var bence birşey olmaz:)

O halkayı hiç çevirmedim öyle deniyim birde kolu yukarı kaldırınca ne fonksiyonu oluyor tam olarak? kademe kademe yukarı kalkıyor?

O halkayı hiç çevirmedim öyle deniyim birde kolu yukarı kaldırınca ne fonksiyonu oluyor tam olarak? kademe kademe yukarı kalkıyor?

[/quote] Hassaslık derecesi arttıkça camı silme zamanı da değişiyor

ben de bizim araçlardaki yağmur sensörünün çok da hassas çalışmadığını düşünüyorum. üstelik en hassas derecede kullanıyorum hep. kışın tavandaki karın eriyip camın yüzeyini kaplamaya başlamasıyla sensör herhangi bir tepki vermeyince buna kanaat getirdim.

Geri