Yağ çubuğundaki 2 çizgi arası kaç ML ifade ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan phoenixs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkür ederim Savaş Abi cevabın için.o halde 1000km daha devam edeyim 10000km yazıyor ama araç eski olunca o kadar beklemeye cesaretim yok doğrusu.Bu arada shell helix 10/40 kullanıyorum ama gm ye geçecem bu aşamadan sonra.1000km sonra arabam tam 200000 olacak:)

GM piyasadan alabileceğiniz en kalitesiz yağlardan biridir. Tam sentetik yapıdaki Castrol Edge veya Mobil 1 yağlarını tercih etmenizi tavsiye ederim.

GM piyasadan alabileceğiniz en kalitesiz yağlardan biridir. Tam sentetik yapıdaki Castrol Edge veya Mobil 1 yağlarını tercih etmenizi tavsiye ederim.
Korhan Bey bu yağ konusunu bende çok düşündüm araba 200000 de sayılır 20 yaşındaki araba tam sentetik yağ ince gelir ve eksiltme yapar diye endişeleniyorum aslında bende isterim tam sentetik yağı ama 10/40 ideal gibi bizim eski motorlu araçlarda öneriniz için teşekkür ederim.

Bu arada aracıma en uygun yağ bölümnde mobil 0-40 önermişti herhalde bu araçların hala üretimde olduklarını zannediyorlar:)

Koskocaman GM firmasının kendi adını verdiği en kalitesiz yağı yıllardır inatla Opel araçlarda kullanması ne kadar ilginç ;).

Castrol mobil falan kullansalarda bende servise gitmekten çekinmesem.sırf bu kullandıkları yağ yüzünden gidesim gelmiyor.

Koskocaman GM firmasının kendi adını verdiği en kalitesiz yağı yıllardır inatla Opel araçlarda kullanması ne kadar ilginç ;).

servisteki gm kampanya yağları varilden koyuyolar, ben 5-30 koymalarını rica ettim 5lt lik bidonla koydular birde bidonun üzerine baktım türkçe yazılar vardı dikkatimi çekti Türkiyede üretildiğini gördüm. belki koskoca GM nin bile haberi yoktur savaş abi :)

servisteki gm kampanya yağları varilden koyuyolar, ben 5-30 koymalarını rica ettim 5lt lik bidonla koydular birde bidonun üzerine baktım türkçe yazılar vardı dikkatimi çekti Türkiyede üretildiğini gördüm. belki koskoca GM nin bile haberi yoktur savaş abi :)

Ben her zaman özel serviste yağ değiştiririm, yağ hep kapalı bidonda gelir. Tüketimi fazla olan yetkili servislerde yağın varillerden konması bence son derece normal, zira adamlar yağı toptan alıyorlardır. Yağın firma varillerinde satılması ile açık yağ diye tabir edilen ne olduğu belli olmayan isimsiz varillerde satılması farklı şeydir. Yani firmaların yağı büyük ambalajlara koyarak pazarlaması o yağın kalitesiz olduğu anlamına gelmez.

yağınızı kendiniz alıp neden gitmiyorsunuz ?

aracım astra f 96 model 1.6 16xexel 16 valve hb bugün baktım yağ alt seviye de 2 çizgi arası yağ miktarı nedir ? bilgisi olan varmı o miktarı üzerine ekleyim

G kasa X16XELde 1ltydi, %99 sizinde 1ltdir ama araçtan araca değişebilir en doğru bilgi kullanım klavuzunda yazıyor. Unutmayın fazla yağda az yağ kadar zarar verir.

Türkiyedeki GM yağları Petrol Ofisinin yağıdır üzerinde Petrol Ofisi tesislerinde doldurulmuştur yazar. Yani GM yağ alacaksanız PO yağ alın aynı yağ daha ucuz.. Bi arada piyasda ithalleri vardı alman malı onlar 5ltlik ambalajda yabancı dildeydi.

Servislerde kullanılan yağda GM değil GMnin varili yok diye biliyorum bi ara yanlış hatırlamıyorsam mobil1di şimdi PO olması yüksek ihtimal onunda.

Geri