Vectra haikkinda teknik bilgi rica etsem....

alp_vectra1.8CVT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mrb.bende 2004 vectra 1.8 CVT var,yeni aldım,çokta memnunum..şuanda 66000km deyim...motor yağı,filtrelerin değişimi ve otomatik şanzıman olduğu için,şanzıman yağının değişim zamanlarını nasıl yapmalıyım?hangi marka yağları kullanmamı tavsiye edersiniz?yardımcı olursanız sevinirim...ayrıca birazda motor hakkında teknik bilgi verirseniz sevinirim...teşekkürler...

1.8 sitede kullanan malesef yok çoğunluk 1.6 ve bir kaç arkadaşta 2.0t var

evet coğunluklu olarak 1.6 lar var ama sizin fikirlerinizde önemli ölçüde fayda salar sanırım....1.8 serisi araştırmalarıma göre sınırlı sayıda çıkmış özel seriymiş,piyasada da genel olarak 1.6 ve 2.0 çoğunlukta...seninki de sanırsam 1.6 ama modifiyen güzel olmuş,yakışmış...seninkinin km si kaçta acaba?vectraların motorda rutin olarak nelere dikkat edilmesi gerekiyor?yağı biraz fazla harcıyor diyorlar? dogrumu...???

Biraz yağ yakacaktır. Bu yağ yakma olayı hangi Opel'de yok..:) Hiç yakmıyor diyen birinin arabasının bile, bakımdan bakıma yağ eksilttiği görülecektir. 1.8 Vectra C çok nadir var.

Biraz yağ yakacaktır. Bu yağ yakma olayı hangi Opel'de yok..:) Hiç yakmıyor diyen birinin arabasının bile, bakımdan bakıma yağ eksilttiği görülecektir. 1.8 Vectra C çok nadir var.
evet ama bu teknolojide artık böyle bagajda extradan 1 lt. yağım olsun..olayının olmaması lazım,ama ne yazıkki var demekki...:(

Evet haklısınız maalesef. Ben de önceden Vectra varken hem yağ hem suyu eksik etmezdim.

Evet haklısınız maalesef. Ben de önceden Vectra varken hem yağ hem suyu eksik etmezdim.
arabayı değiştirmişsin sanırsam,laguna yazıyor ama...niye laguna yı tercih ettin acaba? vectra C ler ile kıyaslanabilir mi?farkı neler?

yağ eksiltiyor 10000km 2-2.5lt kadar ben bagaj da yedek tutuyorum. onun dışında kronik bir sorun yok aslında benim araba 65000km de

Yağın markası olarak mobil 1 veya castrol tavsiye ederim

Geri