Trafik Cezası Sorunsalı. Lütfen Yardım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OzoniC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OzoniC

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

yaklaşık 2 sene önce abimle antalya dönüşü avsallar'da trafik'e yakalandık.
arabanın mali zorunluluk sigortası 3 hafta geçtiği ve abimin ehliyeti olmadığı için arabayı bağladılar, fakat biz biraz polislerle dil döküp,birazda tartışınca arabayı geri aldık. fakat polisler benim ehliyet üzerine 95 Ytl ceza kestiler ve arabayı aldık.
geçen gün abimin bu cezayı ödemediğini öğrendim.
arabaya sigorta yaptırılmadığı için kesilen cezayı ben mi öderim yoksa ruhsat sahibimi?
bu arada bildiğim ceza en fazla 3'e katlanıp duruyor,
sonrası faizmi işliyor?
konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını dört gözle bekliyorum
Saygılar...

hocam sorunun yanıtını bilmiyorum ama sizde ceza yemek için elinizden geleni ardına koymamışsınız.

Ceza kimin adına kesildiyse sorumlu odur, trafik cezası da amme alacaklarına girer.Sen ödemessen mirascılarından bile tahsil yoluna gidilir.Tez elden öde, kurtul.

tarfik cezasını kesilen kişini ödemesi gerek ama ödenmediği zaman arac üzerine kalır ve arac sahibi öder. hala ödememişseniz ceza kimin ehliyetine kesilirse onun ehlyetinde bilgisi vardır. herhangi bir trafik şubesinden ceza yazılan ehliyet sahibi öder. bunun dışında makliyeden de makbuzu görebilirsin tabi ki arşivden memur cıkartrsa:)

Geri