rampada kalkış sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sahin67

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 1997 model astra GLS aracım rampada kaldığı zaman kalkış yapmıyor. Benzin veya gaz fark etmiyor.Gaza iyice basıyorum, devir saati 3000-4000'lere kadar geliyor araba bağırıyor ama,ayağımı debriyajdan çektiğim an devir saati 1000'lere kadar düşüyor ve yığılıp kalıyor.Bana göre debriyaj ile alakalı bir sorun gibi geliyor ama sizin de tecrübelerinize baş vurmak istedim.Yardımlarınız için teşekkürler...Bu arada Zonguldak rampalarını belki bilenler vardır aranızda....

Pek debriyaj arizasina benzemiyor... bence enjektör ayarları ile ilgili bir durum...

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O kadar zorlamaya rağmen zıplaması gerek. En son ne zaman değiştir debriyaj balatası?

arkadaşlar 1997 model astra GLS aracım rampada kaldığı zaman kalkış yapmıyor. Benzin veya gaz fark etmiyor.Gaza iyice basıyorum, devir saati 3000-4000'lere kadar geliyor araba bağırıyor ama,ayağımı debriyajdan çektiğim an devir saati 1000'lere kadar düşüyor ve yığılıp kalıyor.Bana göre debriyaj ile alakalı bir sorun gibi geliyor ama sizin de tecrübelerinize baş vurmak istedim.Yardımlarınız için teşekkürler...Bu arada Zonguldak rampalarını belki bilenler vardır aranızda....

Baskı balata gibi görünüyor.

Düz yolda performans farkı var mı?

ayağını çektiğiniz zaman devir saati 1000 lere kadar düşüyor ve sizde istop etmesin diye debriyaja basıyosunuzdur kesin :) normalde 3-4bin devirlerde patinaj çekp kalkması lazım aracın. aynı durum bendede vardı ve lpg yi kontrool ettirdim enjökterlerin bozukluğundan gaz filtresinin kirliliğinden kaynaklanıyormuş sorun.belki sizin sorununuzun çözümüde budur. bir lpg ciye baktırmakta fayda var.

O kadar zorlamaya rağmen zıplaması gerek. En son ne zaman değiştir debriyaj balatası?

dediğiniz gibi debriyaj balatası da olabilir, aldığımdan beri değiştirmedim..çünkü sorun yoktu...3 yıl oldu alalı...daha yakın zamanlarda kendini hissettirmeye başladı bu problem..

ayağını çektiğiniz zaman devir saati 1000 lere kadar düşüyor ve sizde istop etmesin diye debriyaja basıyosunuzdur kesin :) normalde 3-4bin devirlerde patinaj çekp kalkması lazım aracın. aynı durum bendede vardı ve lpg yi kontrool ettirdim enjökterlerin bozukluğundan gaz filtresinin kirliliğinden kaynaklanıyormuş sorun.belki sizin sorununuzun çözümüde budur. bir lpg ciye baktırmakta fayda var.

aynen dediğiniz gibi, stop etmesin diye debriyaja basıyorum..normal şartlarda 3000-4000 devirlerde patinaj çekerek aracın kalkması lazım.. tavsiyenizi aldım, bir lpg ciye baktırayım ama, benzinde de aynı problem oluyor......biraz aşağıya inip benzine geçiş yapıyorum, acaba benzin tam olarak borulara dağılma fırsatı bulmadan denediğim için mi sorun oluyor anlamış değilim...

Debriyajda sorun olsa, aracın devri yükselir, araç gitmez. Siz devir güç kaybediyorsunuz.

Geri