Porsche Volkswagen'i satın alıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M@honi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M@honi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
104102porschebuyukwc1.jpg

Alman lüks otomobil üreticisi Porcsche, Volkswagen'deki hissesini yüzde 31'e çıkarmayı planlıyor.

Alman yasalarına göre bir şirketin hisselerini yüzde 30'una sahip olmak şirketin tümü için teklif vermeyi zorunlu kıldığından, şu an Volkswagen'in yüzde 27,3 hissesine sahip olan Porsche'nin bu hareketi ünlü markayı bünyesine katmak için harekete geçtiği anlamına geliyor.

Porsche de hisse artırımı planıyla ilgi açıklamasına bu hususu da dile getirerek, yüzde 30 eşiği aşıldıktan sonra, tüm VW hissedarlarına hisse başına asgari fiyat olan 100,92 avro teklif edileceğini bildirdi.
Açıklamada, ''borsada işlem gören VW hisselerinin şu anda zaten çok değerlenmiş bulunduğundan hissedarlara asgari fiyattan teklif yapılacağı, bir satın alma primi ödenmeyeceği'' belirtildi.
Porsche, VW'nin satın alınması tamamlandığında yeni şirketin Frankfurt Borsasında değil Avrupa Borsasına kote edilen bir şirkete dönüştürüleceğini ve yeni şirketin merkezinin Volsburg'dan Stuttgart'a taşınacağını açıkladı.

Tarhi bağlar

Hali hazırda zaten VW'nin en büyük hissedarı olan Porsche'nin VW ile tarihi bağları bulunuyor.

VW'nin bir otomobil şirketi olarak temelini atan ve şirketin dünya çapında tanınmasını sağlayan ünlü (klasik) ''kaplumbağa'' modelinin tasarımcısı mühendis Ferdinand Porsche, kendi soyadını verdiği Porsche şirketinin de kurucusu.
VW'nin eski üst yöneticisi ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Ferdinand Piech de kurucu Fernidand Porsche'nin torunu oluyor.
Piech'in satın alma girişimi başarılı olduğu takdirde, Porsche ve VW'nin oluşturacağı birleşik şirketin de yönetimini alacağı kaydediliyor.
Porsche'nin hamlesinin başarısı büyük ölçüde VW'nin ikinci büyük ortağı olan Saksonya eyaletinin hükümetinin tavrına bağlı olacak.

Alıntıdır : superonline.com

bana acayip ilginç geldi acaba borsa da filan Wolkswagen in hisselerini mi arttırmaya çalışıyorlar yoksa gerçekten satılıyor mu Wolkswagen

bişey yokki abi yüzde27.3 dan 31 e cıkaracakmış hissesini laf olsun diye fiyat verecektir şimdi sonra alacaktır3.7 lik bir pay daha;)

yalnız
Alman yasalarına göre bir şirketin hisselerinin yüzde 30'una sahip olmak şirketin tümü için teklif vermeyi zorunlu kıldığından, şu an Volkswagen'in yüzde 27,3 hissesine sahip olan Porsche'nin bu hareketi ünlü markayı bünyesine katmak için harekete geçtiği anlamına geliyor

zannetmiyorum tümünü alacagını alabileceğini ben...

aynen çünkü son 10 yıllık dönemde vw kendini çok geliştirdi piyasaya iyi girdi hisseleri iyi değerlendi bu şekilde satılacağını görmek çok şarşırttı beni

reklam kokan hareketlerrrrrr

:eek:

Zannetmiyorum,piyasaları karıştırmak için spekülatif hamleler...

vos vos sanırım porsche ve bulunduğu şehri komple alabilecek büyüklükte bi grup dünyanın önde gelenlerinden yani porsche senede 3-5 süper spor satarak vosvosu alabiliyorsa firmaların vay haline ...

vw düşmanı bi insan olarak aralarında hisse paslaşması yapacaklar kimin malını kime satıyorlarsa... boş işler bunlar...

Geri