lütfen dikkat

kurt_35li

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
emniyet kemeri takmaya özen gösterelim kendi niz icin hayatınız icin bide hep rastlıyom emniyet kemeriuyarı veren araclarda kemer arkadan takılıyo ve hava yastıgı aktif durumageciyo böylece ölüme davetiye cıkartıyolar hava yastıgı emniyet kemersiz takıldığında boyun kırılmalarına yol acıyor bir video ilgili izleyinn belki yararı olur
http://www.izlesene.com/video/kazalar/35379/emniyet_kemeri_hayat_kurtarir

Umarim izleyenlere bir şeyler ogretir.Emniyet kemeri gerekli bir ekipman arkadaşlar, lütfen kullanalım.

paylaşım için sağol

teşekkürler

sana tüm kalbimle katılıyorum.biri 99 da biride geçtiğimiz ramazan bayramında olmak üzere iki büyük kaza geçirdim.ikisinde de başıma bir şey gelmemiş olmasını ve şu an hayatta olmamı emniyet kemerine borçluyum.91 yılından beri otomobil kullanıyorum ve yılda ortalama 18-20 bin km yapıyorum.gideceğim yer 100 metre bile olsa mutlaka kemeri takarım.ikinci kazamda bolu dağından yaklaşık 45 metre uçuruma yuvarlandım ve defalarca araç takla attı.aracın içinden eşim ve ben burnumuz bile kanamadan çıktık.:sorry:

bazi eski arabalarda yok ama o da cok önemli.
su kafaliklar...

bir kaza aninda emniyet kemeri ileri gitmeni engelliyor ama o hizla geriye geliyorsun,sayet kafalik yoksa kafan arkaya egilip,boynun kirilabiliyor. arkada oturanlar icinde kafalik olmali..

birde ben aracima arkaya binenlerede emniyet kemeri takdiriyorum,cünkü bir kazada en az öndekiler kadar tehlikede oluyorlar. vitaminin solisti arkada emniyet kemeri takmadigi icin ön camdan firlayip,vefat etmisti..
Türkiyede bazi tanidiklar gülüyor arkada kemer takinca ama son gülen iyi güler...

trafikte ne zaman ne olacağı belli olmuyor.bize azmış gibi gelen 60-70 gibi hızlarda bile yapılan kazalarda o kadar çok hasar oluşabiliyorki insanda hayret ediyorsun.en güzeli her zaman kemeri kullanmak.birde şu kemer sıkmasın hesabı satılan aparatlar var.sanki aracı tasarlayanlar bu tip şeyleri kullanmayı akıl edemiyormuş gibi.bence bu konuda toplumsal bir bilinç oluşturulmalı ve otomobille ilgili pek çok firmanın bu konuda bir misyon üstlenmesi gerekiyor.test için bayilere gittiğimde emniyet kemeri koltuk arkasından geçirilip yerine takılmış test araçları görmek mesela beni çok şaşırtıyor.

inanılmaz bi reklam :D izleyen oturduğu yerde takar kemeri :D gerçekten emniyet kemeri çok önemli

bi de su var arkadaslar kemeri arkadan gecirmek hava yastıklı arabalaqrda sistemi harekete geciriyor kaza anında hava yastığı patlıyor ama emniyet kemeri seni tutmuyor yastık sen ileri giderken senigeriye doğru fırlatıyor görevini yapamıyor boyun kırılması gibi seylere yol acıyor

1:2mv2 kinetik enerji kurali
mgh potansiyel enerji kurali

simdi varsayalim 72km/saat hizla gidiyoruz. 20m/saniye eder...

formülde yerine koyalim

1:2*m*20*20 = m*9,8*h

200m = 9,8m*h
mler birbirini götürür
h burdan yaklasik 20metre cikar.

yani 72km hizla giderken bir yere carpinca yaklasik 20metreden düsmüs gibi oluyor. o da yaklasik 7 katli bir bina eder.

ayrica formülden görülecegi üzere bu karesiyle orantili

yani 144km/saat ile bir kaza yapinca 80metre yani yaklasik 27 katli binadan düsmüs gibi etki yapiyor. ayrica birde su var, normalde 7 katli binadan düsünce bir max hiza kadar hizlanilir, bu formülde hava sürtünmesi ise katilmadi. katilirsa 72km/saat yaklasik 10katli bir binaya esit olur..

yani 10 katli bir binadan emniyet tedbiri almadan atlamakla, emniyet kemeri kullanmadan 72km/saat hizla kazayapmak yaklasik ayni seye geliyor...

hiz felakettir...

Geri