Klimayı açınca arabanın güçten kesilmesi.... Yardım....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alimertx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alimertx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım daha 9 aylık geçen yaz böyle bir problem yaşamamıştım bu sene şöyle bir sıkıntı var klimayı soğuk esecek şekilde açtığımda araba sanki güçten kesiliyor gaza bastığımda  önce boğuluyor gibi oluyor sonradan açılıyor... Birde araba  arada bir yekiniyor :)... Nedendir acep

Ynt: Klimayı açınca arabanın güçten kesilmesi.... Yardım....

Güncel.. Yok mu yardım edeecek olan...

Aracınız 1.3dizel galiba.Araca ekstra yük yüklediği için klima nerdeyse her aracı motor gücü yüksek olmayan devirden düşürür.Ancak aşırı kalkmama veya hiç gidememe gibi bir durum ise servise başvurun.Güç kaybı klasik oluyor ancak o kadar bende aşırı değil.

Aracım 1.6 115hp benzinli geçen yaz hiç yaşamamıştım böyle birşey.. öyle kalkamama gibi çok ağır birşey yok ama arada yekinmesi falan yine de  garibime gitti.... Belkide araba yeni olduğu içindi..

Yeni olduğundan olur ancak geçen yaz olmayıp şimdi olması tuhaf.Bakımını yaptırdınız mı acaba? Filtrelerde sıkıntı olmuş olabilir araç ağırlaşmıştır klimayla dahada sıkıntı olmuştur.

benim arabada böyle bir sıkıntı yok bugün tüm gün klima ile gezdim malım 34 derece adana yaktı bizi.güçten hiç bir farkı yok

Alimertx link' Alıntı:
Arkadaşlar aracım daha 9 aylık geçen yaz böyle bir problem yaşamamıştım bu sene şöyle bir sıkıntı var klimayı soğuk esecek şekilde açtığımda araba sanki güçten kesiliyor gaza bastığımda  önce boğuluyor gibi oluyor sonradan açılıyor... Birde araba  arada bir yekiniyor :)... Nedendir acep

Aracınız benzinli mi? LPGli mi? yoksa dizel mi?

Benim aracım LPG li olmasına rağmen bu tür bir durumla daha karşılaşmadım. Belki de farkına varmadım.

edition 115 için konuşuyorsak evet var bu sorun ilk kalkışta olur gaz pedalına az daha kaba davranınız :) eski aracım otomatik klima idi dijitalde böyle bir sorun yoktu o araç 1.4 turbosuzdu...

selamlar , ben de 115 edition kullanıcısıyım . aynı sorun bende de var klima açıkken güçten kesiliyor özellikle yokuşlarda baya farkediyor . titreme de cabası . yüksek kademede beşik gibi sallanıyo araç . çözüm olarak rölanti yükseltme tavsiye ediyolar ama bu da yakıtı etkiliyo çözüm değil bence

1.6 lpg ile belirgin bir güç azalması olmuyor. Klima gazınızı ve kompresörünüzü bir kontrol ettirin normal bir durum değil.

Geri