gelecek gelecek mi? bence gelecek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpasch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpasch

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ucak sektöründe oldugum ve su an bu konuya biraz kafa patlattigim icin sizinlede paylasmak istedim...

boeing yeni ucagi (daha ucmadi-2008 ilk ucus) 787 dreamliner da ve airbus yeni ucagi (2012 ilk ucus) A350 de bu teknolojiyi kullanacak.

olay su..

ucaklarda normalde cami kapatmak icin perde vardi ama yeni bir teknoloji ile bu camlar elektronik bir sistemle karartiliyor. bir dügmeye basiyorsunuz ve cam simsiyah oluyor. su an %100 isik gecirmezligi saglanamadi ama %80 civari sallandi. zaten arabalarda %40-50 olsa yeterli olabilir. acaba bu teknoloji arabalarda kullanilsa nasil olur. yani düsünsenize camlariniz istediginizde simsiyah oluyor,isterseniz normal. (polise 1e1 :) ) tabiii su an hayal gibi ama cok yakinda bu teknolojiyle bence tanisiriz.

787IntMockup_K63450-09.jpg

foto beoing 787ye ait. özelligi bu ucagin komple kompozit olmasi...

sizinle paylasmak istedim bu düsüncemi..

BİLGİLERİ DISARI SIZDIRDIĞIN İÇİN İŞTEN ATILMA AMAN :D:D:D

birde iki cam arasından yansıtılan ışık dıştan bakıldıgında içeriyi görmeyi engelliyo diye biliyorum fakat iki cam arasına yansıtılan ışığın özelliği varmı bilmiyorum ama bilindik bir teknoloji galiba.

Corsa_N' Alıntı:
BİLGİLERİ DISARI SIZDIRDIĞIN İÇİN İŞTEN ATILMA AMAN :D:D:D

birde iki cam arasından yansıtılan ışık dıştan bakıldıgında içeriyi görmeyi engelliyo diye biliyorum fakat iki cam arasına yansıtılan ışığın özelliği varmı bilmiyorum ama bilindik bir teknoloji galiba.

bunun o teknoloji ile alakasi yok. bu direk elektronik.
bu cok yeni bir teknoloji. basitce söyle diim. hani dijital kol saatin varya. onun komple siyah oldunu düsün. iste o teknolojiyi abart,normal cama aktar. (ki casi twincept diye bir saat vardi.)
istersen cama görüntü yansitiyordun.
istersen yansitmiyordun.

48_img_main_big.jpg
ph_twincept.gif

onun gelismisi gibi.. resimde görülüyor istersen cama siyah görüntü yansitiliyor...

airbusla boeing yarisiyor ilk kim yapacak diye... 2-3 sene sonra arabalar icin olaninida duyariz bence.

Ben Autoshow da okumuştum bir BMW de elektronik olarak TAVAN CAMI karartılabiliyordu..Bunu sağlayan Piezo kristaller

alpasch' Alıntı:
bunun o teknoloji ile alakasi yok. bu direk elektronik.
bu cok yeni bir teknoloji. basitce söyle diim. hani dijital kol saatin varya. onun komple siyah oldunu düsün. iste o teknolojiyi abart,normal cama aktar. (ki casi twincept diye bir saat vardi.)
istersen cama görüntü yansitiyordun.
istersen yansitmiyordun.

48_img_main_big.jpg
ph_twincept.gif

onun gelismisi gibi.. resimde görülüyor istersen cama siyah görüntü yansitiliyor...

airbusla boeing yarisiyor ilk kim yapacak diye... 2-3 sene sonra arabalar icin olaninida duyariz bence.

Özür dilerim cahillik işte ama ozaman senin bahsettiğin nintendo el atarilerinde 15 senedir kullanılan teknoloji almanyadan gelmişti bana aynı ekran böyle kararıyordu...

Corsa_N' Alıntı:
Özür dilerim cahillik işte ama ozaman senin bahsettiğin nintendo el atarilerinde 15 senedir kullanılan teknoloji almanyadan gelmişti bana aynı ekran böyle kararıyordu...

simdi onu normal cama uygulamaya ve günesin girisini %100 engellemeye calisiyorlar. +cahillik degil,ben düzgün anlatamadim.

Teşekkür ederim paylaşım için arabalara yaparlarsa iii olur

karartıp açarız polisle kafa geçeriz sökmeye film arasın dursun.

Ama biliyosunuz bizim polis azıcık piskopat çeker silahı patlatır camı valla:D:D:D

boeing ve airbus ile uçma fırsatım oldu. bana göre airbus gerçekten süper uçak ...

Belkide otomobillerde kullanılmasına izin verilmez bu teknolojinin, ama cam filmide yasak isteyen yaptırıyor...

Bekleyip görücez bakalım...

Paylaşım için teşekkürler...

Geri