3000 devri geçince gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpunga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpunga

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar, aracım 3000 devre tam gelince bir ses geliyor ve kesiliyor. bir arkadaşım debriyaj telinden geliyor o ses dedi. sizce nasıl bir sorun olabilir?

çok yönlü bir sorun olabilir :)
samanlıkta iğne misali :D hele duymadan :D

bikaç bin km önce aracın yağını değiştirmiştim. yağ değişiminden sonra karter korumayı takerken bir vidasını iyi sıkmadan takmışlar. 2500-3000 devir arasında motordan zıngırdama şeklinde ses geliyordu. tekrar gittim civatayı sıktılar ses gitti.
sizin araçtan gelen sesi dumadık ama yanlış takılmış karter korumasının bir civatası bile sese sebep olabilir. duymadan sesin nereden geldiğini söylemek çok zor heleki bu ses motor bölümü gibi binlerce civatanın bulunduğu bir bölümse.

çok yönlü bir sorun olabilir :)
samanlıkta iğne misali :D hele duymadan :D

sesi kelimelere dökemiyorum gerçekten :D 3bin devire gelince çıkıyor ve kesiliyor.

bikaç bin km önce aracın yağını değiştirmiştim. yağ değişiminden sonra karter korumayı takerken bir vidasını iyi sıkmadan takmışlar. 2500-3000 devir arasında motordan zıngırdama şeklinde ses geliyordu. tekrar gittim civatayı sıktılar ses gitti.
sizin araçtan gelen sesi dumadık ama yanlış takılmış karter korumasının bir civatası bile sese sebep olabilir. duymadan sesin nereden geldiğini söylemek çok zor heleki bu ses motor bölümü gibi binlerce civatanın bulunduğu bir bölümse.

karter korumam yok. tam 3bin devire gelince çıkıyor ve kesiliyor. yani sesi nasıl tarif etsem bilemiyorum. :D

Benim araçtada aynı ses geliyordu 3000 devire gelince.Sanayiye götürdüm.Karter korumanın üzerinden pense çıktı.Emin ol aracında gevşek bir vida yada metal parçası var.

Takma kafayı araba dediğinden az ses gelir :)

Geri