|
![]() |
|
![]() |
||||
|
Teknoloji Bölümü Bilişim Sektöründen Haberler, Bilgisayar ile ilgili Merak Ettikleriniz, Bilişim ile İlgili Herşey... |
Reklam |
|
![]() |
|
| Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: 02.12.2006
Üye No:2803
Otomobil: Opel Vectra Yaş: 33
Beğendiği Mesaj: 0
0 mesajı 0 kere beğenildi
![]() |
![]() Arkadaşlar merhaba!! Benim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan ricam şu ;
dün Philips SNA6500 Marka ve modelli bir wireless modem aldım.İnternetten araştırdığım kadarıyla şifre koymaya çalıştım.ilk olarak WPA üzerinden 8 haneli bir şifre koydum fakat laptoptan wireless olarak bağlanamadım.şifreyi giriyorum bağlan diorum, bağlantı kuruluyor kablosuz ağ görüntüle ekranında modemim ve bağlantı seviyesi gözüküyor ve yanında otomatik yazıyor ama internete explorerda sayfa açtığımda sayfa görüntülenemiyor. Daha sonra arkadaşım WPA değilde WEP ten şifre koy dedi oradanda şifre koydum 5 hane olarak fakat o şifreye gerek kalmıyor çünkü açılmıyor. Gene öncelikli WPA şifresi girmem gerekiyor.Bunun için ne yapacağım şuanda wireless modemime şifre koyamıyorum?? ben şimdi bu şifreyi nasıl kaldırabilirim?? düzgün şekilde nasıl şifre koyabilirim.. limitli ADSL kullanıorum her an kotam dolabilirim ![]() ![]()
Reklam |
|
![]() |
#2 |
Gold Üye
![]() |
![]() arkadasım sen oncelıkle telekomdan aldıgım ısım ve sıfreyı modeme tanıttınmı??
ondan sonra kullanıcı ayarlarından securıty yerınden wpa sıfre koyacaksın sen daha adsl ıle baglanamamıssınkı?? sıfre koyasın aldıgın modemın kullanım klavuzu var nette ordan bak ama once telekom adsl poruna kendını tanıt.. yanı sıfre ısım
![]() |
#3 |
Silver Üye
![]() Üyelik tarihi: 22.06.2007
Üye No:6431
Otomobil: Corsa D 1.4 Enjoy Sp Yaş: 43
|
![]() Modemlerde bir resetleme düğmesi olması lazım. Çok ufak bir delik gibi oluyor genelde. Oradan sıfırlarsan fabrikadan çıktığı hali alır modem. Ondan sonra önce servis sağlayıcının kullanıcı adı ve bilgileri ile bağlan. Bağlantıyı tamamladıktan sonra şifrelemeye geç.
Kolay gelsin.
![]() |
#4 |
Gold Üye
![]() |
![]() en kolayı modeminize KABLO ile laptop unuz bağlayın, tüm ayarları yapın, en son wireless olarak bağlanmayı deneyin..
WPA ve WPE şifrelemeyi Wireless üzerinden yapınca sapıtabiliyor modemler, bağlantınızı kesiyor modem ile.. Kablo ile bunları yaparsanız, öyle bir durum olmuyor. Tanımlamaları tam anlamıyla yaptıktan sonra wireless ı sorunsuz kullanabiliyorsunuz.
![]() |
#5 |
Platinum Üye
![]() Üyelik tarihi: 09.08.2006
Üye No:199
Otomobil: C/C 1.2 easytronic A/H 1.3 cdti C/b 1.7d vw1303s vw1302s
Beğendiği Mesaj: 1
53 mesajı 76 kere beğenildi
|
![]() ben olsam önce modemi bi resetlerim ayarları 0dan girerim şifreyi yapılandırırım
![]() |
#6 |
Platinum Üye
![]() Üyelik tarihi: 01.02.2007
Üye No:4073
Otomobil: C'mon 1.3 CDTI 75hp Yaş: 34
2 mesajı 2 kere beğenildi
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gold Üye
![]() Üyelik tarihi: 18.03.2007
Üye No:5244
Otomobil: fiat albea sole..(baba malı) Yaş: 45
1 mesajı 1 kere beğenildi
|
![]() öncelikle modeminizi resetlemeniz gerekiyor.daha sonra laptopunuza kablo ile bağlanıp modeminizin iletişim adresi sayfasına bağlanmanız gerekiyor.
explorer dan...hani şu 123.12.1gibi bişe olacak.ama bu modemden modeme değişir... kitapçıktan bu adresi öğrenip o sayaya bağlandığınız zaman öncelikle telekomdan almış olduğunuz adsl kullanıcı adı ve şifreyi girip kayıt etmeniz daha sonrada modeminize kablosuz bağlantı için kullanmak istediğiniz şifreyi girebilirsiniz... bu işlemleri kablosuz bağlanarak yapmazsınız.çünkü modeminiz adsl hattınızla eşleştirlmemiş olur..
![]() |
#8 |
Bronz Üye
![]() |
![]() arkadaşların dediklerini uygulamadan önce laptopunuzun yerel ağ bağlantısındaki ip adreslerini ve ağ geçitini otomatik ayarlayınız.
![]() |
#9 | |
Gold Üye
![]() Üyelik tarihi: 10.08.2007
Üye No:8181
Otomobil: Corolla 2011 Yaş: 42
Beğendiği Mesaj: 146
104 mesajı 158 kere beğenildi
|
![]() Alıntı:
evet sen öncelikle şifreyi kaldır ve bu şekilde bi internete gir bakalım daha sonra şifre gir. kolay gelsin
![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: 02.12.2006
Üye No:2803
Otomobil: Opel Vectra Yaş: 33
![]() |
![]() teşekkür ederim arkadaşlar, yardımlarınız için...
![]() |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cam kaldırma modülü | şenol | Teknik Servis | 5 | 13-09-2012 10:31 |
Cam kaldırma modülünü devre dışı bırakabilirmiyim | şenol | Teknik Servis | 8 | 19-08-2007 14:04 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|