Orijinalini görmek için tıklayınız : Teste göre lastik tercihiniz ?
http://img115.imageshack.us/img115/9507/lastikzv4.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/2077/lastik1ec7.jpg
http://img410.imageshack.us/img410/7189/lastik3rb7.jpg
Otohaber dergisinden alıntıdır.
M.YILDIZ
04-04-2007, 21:13
paylasım ıcın tesekkurler. guzel paylasım acıklayıcı
goztepeli
04-04-2007, 22:32
benim bildiğim michelin en iyiler arasında peki hem yaz hem kış olarak hangi marka iyidir
KentucKy
04-04-2007, 23:01
bridgestone üstüne tanımam
pırelli p6000 kulanıyorum çokta memlunum
faithless1905
04-04-2007, 23:19
pırelli p6000 kulanıyorum çokta memlunum
+ 1905 p6000 powergy v serisi kullanıyorum oyumda o yüzden p7 den yana:good:
Michelin michelin iyi ki bir adı çıkmış; o grupta en kötü lastiklerden biridir. Yağışlı havada michelinle paten yaparsınız.
O grup içinde en iyi seçim hem konfor hem performans açısından en dengeli lastik premium Contact 2 dir. Pirelli P7 de fena değildir ama onunda kuru havada zafiyeti vardır , kuru hava yol tutuşu ve frenleme gücü düşüktür.
ankette gördüğüm hep hız lastikleri var benim Goodyear - HydraGrip ama (W) değil, H modeli:D hız sevmeyenler için normal ideal bir model ve ıslak zeminde harika gerçekten bu ara hep yağmurlu olunca yeterince test ettim.
Emeğinize sağlık arkadaşım gerçekten bilgi verici bir paylaşım.
teşekkürler yorumlarını eksik etmediğiniz için
speedy_forever
09-04-2007, 18:04
paylasım ıcın saol
bridestone iyi ama sert bir lastik bence
bacadir68
19-01-2008, 20:03
P7 :p
arkadaşlar çok ii bir anket olmuş.bende bu hafta lastik alacağım.bridgestone er300 ve ya adrenalin düşünüyorum.tavsiyelerinizi alayımmm
kurt.ibrahim
19-01-2008, 23:24
Bridgestone - Turanza ER 300 (W)
Teste göre bunu alırım.
mişlen önde fakat gerçektente liderliğine yakışmayan yanakları çok zayıf ülke şarlarına uygun olmayan lastik türüdür.;)
şu anda kulandığım Continental - Premium Contakt 2 (V) fakat ıslak zeminde memnun değilim.
KaptaN55
19-01-2008, 23:29
marshall nie yok?
yılmaz85
19-01-2008, 23:44
Bridgestone - Turanza kullanıyorum ıslak zeminde gerçekten mükemmel test sonuçlarında yazıldığı gibi bu lastiğin özellikle ıslak zeminde inanılmaz bi performansı var tek kötü özelliği var lastik sesi çok fazla
Bridgestone Turanza en iyisi
adrenalin deneyen var mı peki
weSti555
20-01-2008, 13:18
ben michelin pilot primacy kullanıyorum ve çok memnunum ancak teste bakarak bridgestone daha iyi not almış o yüzden oyum bridgestone'nun
DerKommisar
20-01-2008, 14:32
Ben pirelli p7 derim gerek, yoltutuş gerek ses ,gerek güzellik açısından
lakin hamuru yumuşak biraz Bridgestone dan , yıpranma çabuk oluyor . Geçen yılın auto bild dergisinin birincisiydi p7 zaten büyük boyları PZERO diye ferrari porsche gibi çok yuksek performanslı araçlara fabrikasyon takılıyor.
oyum pirelliye, sonra bridgestone ye
tarıkyılmaz
20-01-2008, 14:54
teşekkürler güzel bilgiler gerçekten.bizim buralarda kış kısa. fazla yağmur da olmuyo zaten ben o yüzden daha önce de kullandığım bildiğim için michelin aldım.başarılı.
bridgestone potenza g III kullanıyorum yazın çok iyi
kış için bişi diyemem sonucta performans yaz lastiği
turanza yı kullanmadım potenzanın bi üst modeli olarak geçiyo ama dişleri potenza kadar derin değil
bence karşılaştırmaya goodyear dan hyragrip yerine
excellence modelini koymalıydın o süper bi lastik performans güvenlik konfor 3 ü bir arada
yaz lastikleri karsılaştırıyoruz hyragrip biraz sonbahar kalmıs :)
patlaşım için teşekkürler arkadaşım...
bence karşılaştırmaya goodyear dan hyragrip yerine
excellence modelini koymalıydın o süper bi lastik performans güvenlik konfor 3 ü bir arada
yaz lastikleri karsılaştırıyoruz hyragrip biraz sonbahar kalmıs :)
otohaber onu koymuş bende değiştirmedim yoksa benimde gözlüm excellence dan yana :D
hiç w lastik kullanan varmı
beton gibi ya biz megane 2 de kullandık takur tukur
yüksek sürat yapmıcaksak H lar iyi gibi hamuru
Lastikçimin elinde W serisi Conti Pr.Contact 2 kalmış bana H fiyatına satmaya çalışıp duruyor 2-3 haftadan beri, bende ısrarla red ediyorum. Brigdestone potenza iyi ancak çok ses yapıyor, premium contact daha konforlu performansı da fena değil. En azında birkaç 10.000 km
ee
w ler daha pahalı değilmi elinde kaldı diyemi h fiyatına satıyo
potenza bende var ses yok fazla rahatsız edici sadece karda çok kayıyo eninne çizgiden çok dkinie çizgi var odnan
fikret_sahin
23-01-2008, 00:58
Merhaba arkadaslar Ben burda NOKIAN markasini goremedim, bu lastik Finlandiya da yapiliyor ve kis lastigi buz ustunde su an dunya rekorunu elinde tutuyor (yol tutus ve frenaj). dort mevsim de michelinden konforlu diyorlar ses bakimindan, ve omrunun digerlerinden %25 daha fazla gittigi yaziyor internette lastik arastirmasi yaparken okudum, Su an Michelin ve Goodyear icin ezeli bir rakip gozu ile bakiliyormus. Bu marka bildigimiz NOKIA cep telefonu firmasinin yan kurulusu imis. ben bu gun Michelin bayisi ile gorustum ve bana her ikisinide satiyorum dedi, NOKIAN markasi reklama onem vermeyen bir marka ama (lastikcide akrabam) michelin bile yaninda bence daha konforsuz kaliyor dedi, ve turkiye de pazar payi almak icin su an michelinden 20-30 YTL daha ucuz dedi. Ben bunlara baya inandim ve testler de gercekten dogruymus. Sizin bu konu ile ilgili bilginiz varsa paylasirmisiniz. cunku bu hafta 4 adet almayi dusunuyorum.
phoenix78
23-01-2008, 01:21
Ne olursa olsun hatta ben kullanmıyorum ama ankete Lassa da dahil edilmeliydi. Çünkü Lassa eski Lassa değil. Hemde yerli malı yurdun malı. Snoways 2 gibi kaliteli kış lastikerinin yanında çok kaliteli yaz lastikleri de var.
ee
w ler daha pahalı değilmi elinde kaldı diyemi h fiyatına satıyo
potenza bende var ses yok fazla rahatsız edici sadece karda çok kayıyo eninne çizgiden çok dkinie çizgi var odnan
Evet elinde kaldığı için o fiyata satmaya çalışıyor yoksa aslında 285 lira civarında bir fiyatı var, Premium Contact 2nin de çizgileri dikine, bir çok lastik aynı tip desen kullanmaya başladı zaten. Desen kadar hamurunun niteliği de önemli, kimisi yağışlı havada çok kötü performans veriyor, kuru hava çok önemli de değil hepsi aşağı yukarı aynı performanstalar ama yerler bir ıslandı mı o zaman lastiğin önemi o kadar önplana çıkıyor ki... o nedenle kesinlikle dikkat edip marka seçmek lazım.
_SeRcAn_
23-01-2008, 21:34
michelin üstüne lastik tanımam
michelin dedigin en çok energy lastiği satılıyo ve düşük sınıf lastik
pilot prmicay falan iyi sadece
bende michelin hakkında ne kadar ii yorumlar duyduysam bi o kadar da kötü yorumlar duydum en çok şikayetçi olunan konu da lastiğin ömrünün az olması performansını kısa sürede kaybetmesi imiş tabi ben söleyenlerin yalacısıyım
Yokohama c drıve kullandım .Çok konforlu bir lastik.Yumuşak olduğu için virajlarda arabayı fazla yatırıyor.Ama kasislerden geçerken ne ses ne de sarsıntı hissediyorsunuz.ol tutuşu da çok iyi.Bunun la beraber fiyatı çok uygun.Konfor isteyanlare tavsiye ederim
cagri18s
25-01-2008, 15:56
çok güzel bir anket olmuş gerçekten. bende tam 4 lastik alayım diye düşünüyordum. er300 turanza da karar kıldım. ama biraz daha araştıracam. burda 4 tenesine 600 ytl istediler 6 ay vadeli sizce nasıl fiyat uygun mu?
bu lastik konusu "yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtadan çıkar" meselesine dönüşmüş.
DerKommisar
25-01-2008, 16:14
nokian varsa alın diyorum
cevatgüngör
28-01-2008, 11:27
ya iki kere işaretleme şansı olsaydı iyi olurdu önler brigestone turanza arkalar michelin primacy :)
Paylaşım gerçekten çok güzel....Daha önce SEMPERİT marka A clas bir lastik kullandım inanılmazdım piyasadaki pahalı lastiklerle aynı kalitede ama daha ucuzdu.Şimdi üretimi durdu sanırım!!!Şimdi kullandığım lastik ise lassa impetus2 şimdilik gayet memnunum karda bile test etme şansı buldum gayet başarılıydı.diğer lastiklerde kaliteli tabi onlarada lafım yok :) sadece kullandığım bildiğim ürünleri paylaşmak istedim....
DeathangeL
30-01-2008, 16:31
yokohama var üstünde ve çok memnunun yol tutuşu süper..! goodyear lastik fabrikasında lastik imalatında 6 ay çalışmış biri olaraktan söylüyorum lastiğin sidewoll ekleri süper liner'sız lastik depodan seçerek aldım yaklaşık 25 dk depoda lastikleri teq teq inceledim seçtim ..! :)
fikret_sahin
15-02-2008, 21:18
Nokian kullaniyorum, memnunum
nakayama
16-02-2008, 18:06
mustafa1339
19-02-2008, 18:08
Emre_H7070
19-02-2008, 21:48
Eski arabamda Michellin F1 Sport (ZR) serisi lastik wardı we harika yol tutuyodu simdiki arabamda Continental war hiç memnun deilim ama lastikler biraz bitik belkide ondan we yakın zamanda tekrar alıcam we yine michellin den wazgecmem..
benimde aracımda fabrika çıkışı Bridgestone - Turanza lastikler vardı.ıslak zeminde de kuru zeminde de memnundum.ama lastik gürültüsü biraz fazla idi.lastiklerimi daha sonra değiştirdim ,pirelli p 7 aldım.testten farklı çıkmış ama pirelli bridgestone den daha sessiz geldi bana.bununda ıslak performansı ii.havalar ve yollar kurusun,diğer özelliklerinede bakacam.
konu canlanmış bende yazayım dün bridgestone turanza er300 aldım aklımda çok başka lastikler vardı aslında ama kimisinin ölçüsünü bulamadım kimisinin üretim tarihi eskiydi artık üretilmiyordu vs. vs. sebeplerden dolayı tanesi 125 ytl den 4 tane turanza aldım biraz sert bir lastik ama mükemmel bir yol tutuşu var özellikle frenlemelerde bariz hissediliyor daha lastikle 50 km yapmış olmama rağmen çıkıpta otobanda deneyim dedim gerçekten performansı beni etkiledi almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim aslında gönlümde potenza G3 yatıyordu ama üretimini durdurmuşlar piyasada da hep 2006 yılının lastikleri vardı vazgeçtim turanza aldım iyide yapmışım yağmurlar yağsında bide ıslak zamindeki performansını deneyeyim
Su an michelin kullanıyorum energy bend degıstırmeyı dusunuyorum ama tanesi 175 fln sanırım.
Kunteper Canavarı
28-03-2008, 16:43
Goodrich Reklam Vermem Demiş Adamlari Tavsiye Etmemişler :):):)
Bir yıldır (18.000km) Continental - Premium Contakt 2 (195/60/15H) kullanıyorum.Yolu kavraması ve frenajı mükemmel.Hem ıslak yolda hem kuru yolda mükemmel performans veriyor.
Su an michelin kullanıyorum energy bend degıstırmeyı dusunuyorum ama tanesi 175 fln sanırım.
en yüksek fiyat olarak 150 ytl aldım 130 a 140 a veren yerlerde var ama sırt desenini beğenmediğim için almadım
w olsun yeter, gerçi okadar hızlanıcak bi arabamız yok ama:D
geçenki yağmurda denedim turanzaları 10 numara üstündeki su tahliye kanalları çok işe yarıyo girdiğim su birikintilerinde arabada hiç yığılma olmadı
nihatayhan
31-03-2008, 17:21
adrenalin deneyen var mı peki
benim arabada 1 aydır bri ad re001 potenza 225 50 16 var..
mevsimden dolayı isla kuru test imkanım oldu.
biraz fiyatlı(400)ancak ıslak kuru güven veren bir lastik.
içeriye de az ses alıyor.
ben arabayı aldığımda michelin vardı.değiştirince her açıdan
farkı hissettim açıkçası:)
potenza serisi çok başarılı ...
paylasım ıcın tesekkurler
michelin prmaciy 195*60*15 h deseni varmı arkadaşlar fiyat bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim 2000 astraya
michelin prmaciy 195*60*15 h deseni varmı arkadaşlar fiyat bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim 2000 astraya
maalesef 195-60-r15 için sadece energy modelleri var michelinde oda primacy ye hiç benzemiyor
VeNoM_35
13-04-2008, 23:57
maalesef 195-60-r15 için sadece energy modelleri var michelinde oda primacy ye hiç benzemiyor
sitelerinde var diyor ama, tr'ye mi getirmiyorlar acaba?
sitelerinde var diyor ama, tr'ye mi getirmiyorlar acaba?
birçok lastikçiye sordum da maalesf yok mesela goodyear excellence nin 196/60/r15 ide sitesinde gözüküyo ama piyasada hep 65 yanak var herhalde kaldırmışlar üretimini 205 olsa seçenek artıyorda
burak loves opel
05-05-2008, 18:03
michelin energy saver kullanıyorum(bu sene yeni çıkan modeli)gerçekten mükemmel.ıslak zemin,toprak,sessizlik,konfor süper.kayarmışçasına gidiyor araç.en ufak ses yok
potenza g3 kullanıyurm yamurda menmun deyılım kayma yapıyor korkarak kullanıyrum arabayı bır yere cıkıcam dıye :D kuruda cok menmunumm kopmuyor bıle bakalım bıtemesını beklıyrum yenı lastık almak ıcn :)
gentleman_
29-05-2008, 23:07
arkadaslar bugun 4 adet Bridgestone - Turanza ER 300 lastık aldım cok az kullanılmıshıc bır leke yok patlak yok 4 tane 200 ytl nasıl fıyat sızce
Kullanılmış lastik için biraz pahallı değil mi? Sıfırlarının fiyatı zaten 210 - 220 ytl civarında.
arkadaslar bugun 4 adet Bridgestone - Turanza ER 300 lastık aldım cok az kullanılmıshıc bır leke yok patlak yok 4 tane 200 ytl nasıl fıyat sızce
iyi almışsın sıfırının teki 125 ytl ama üretim tarihi nedir lastiklerin
Paylaşım için teşekkürler
ben goodyear hydra grip kullanıyorum ıslak zeminde gerçekten mükemmel
karadeniz bölgesinde olan arkadaşlara öneririm ama bizim buralarda ıslak zemin fazla olmadığı için memnun değilim. fazla ses yapıyor ve çok sert
test sonuçlarına bakmadan önce gelecek yaz için michelin primacy düşünüyordum şimdi bridgestone turanza düşünmeye başladım ,şimdilik oyumu yinede michelin e kullanıyorum
Kullanılmış lastik için biraz pahallı değil mi? Sıfırlarının fiyatı zaten 210 - 220 ytl civarında.
:o
Pardon anlamadan cevap yazmışım , aklım kendi lastiklerime gitti.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net