Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım sevgili kardeslerim :)
speedy_forever
04-04-2007, 11:37
bende 2001 corsa c var...95 beygır,hava filtresi kiti ve chip tuning koyarsam,kaç beygır kazanabılırım?
speedy_forever
04-04-2007, 13:29
kimse yok mu?_????:eek:
90 dan 95 e nasıl çıkardın ?, standart halde (90 bg) chip ve filtre toplam 10 bg alırsan öp basına koy.
speedy_forever
04-04-2007, 14:17
hiç bısey yapmadım,ölçüme soktugumda 95 cıktı..chıp hava filtresi kiti 10 beygır mı koyar dıosun?10 beygır anca olucaksa zaten yapmamın bı anlamı yok kı..daha fazla ustune koyması gerekmıyo mu?bence bı yanlısın var hocam,bılen arkadaslarımız bakalım ne dıcek...
10 hp az değil bence baya bi etkiler yani bencede 10 - 15 hp arası olur tahminimce tabi ustalar daha iyi bilir
speedy_forever
04-04-2007, 16:06
saolun arkadaslar yorumlarınız ıcın...
SERKAN_61
04-04-2007, 17:32
10 hp az değil bence baya bi etkiler yani bencede 10 - 15 hp arası olur tahminimce tabi ustalar daha iyi bilir
bencede 10 ile 15 arası bişey olur
garage opel team
04-04-2007, 17:44
4veya 5 hp artar ama arcının motor durumu kötü ise pek fazla performans alamassın
corsa_fb
04-04-2007, 22:32
95 nasıl çıkıo yaw senin beygirler zamanla çogaltı heralde :)
SN168-gsi
04-04-2007, 22:47
5 beygir iidir bence..
hava filitresi zaten 1 hp anca katar chipde standart beygirine ilave olarak %8 veya %9 belki katar
speedy_forever
05-04-2007, 00:36
95 nasıl çıkıo yaw senin beygirler zamanla çogaltı heralde :)
valla ölçümden cıktıktan sonra bızde öle dedık,hala arkadaslarla espırı konumuz:kop: :pon: 10-15 beygır alabılırsem masraf edelım,ama 5-6 beygır ıcınde masrafa gırmek arabayla oynamak pek mantıklı degıl dıye dusunuyorum...
aracın Z motorsa chip yada programlama uygulaması Türkiye'de yok malesef
hava filtresindende pek bi şey bekleme
sıcak havayı motora çekmesiyle alakalı olarak konumlandırılması çok önemli aksi taktirde bi şey kazanamassın yada hepten hantallaşır aracın
dolayısıyla atmosferik olarak 10-15 hp almak ciddi bi emek ciddi bi maddi külfet demek o kadar kolay değil yani
ben 1400 cc bi araç için böle bi masrafa girme derim
sen bilirsin tabi keyif senin
speedy_forever
05-04-2007, 02:27
aracın Z motorsa chip yada programlama uygulaması Türkiye'de yok malesef
hava filtresindende pek bi şey bekleme
sıcak havayı motora çekmesiyle alakalı olarak konumlandırılması çok önemli aksi taktirde bi şey kazanamassın yada hepten hantallaşır aracın
dolayısıyla atmosferik olarak 10-15 hp almak ciddi bi emek ciddi bi maddi külfet demek o kadar kolay değil yani
ben 1400 cc bi araç için böle bi masrafa girme derim
sen bilirsin tabi keyif senin
bilen arkadaslarlada konustum,onlarda pek bısey kazanamıcagımı söledıler...vazgectım dıyebılırım size...saolun yorumlarınız ıcın arkadaslar....kazasız belasız sürüsler herkeze...
SN168-gsi
05-04-2007, 02:32
fiyat - performans karşılaştır değerse uygula ...
speedy_forever
05-04-2007, 12:01
fiyat - performans karşılaştır değerse uygula ...
düşünmüyorum vazgectım arkadasım,ya satarım buyuk motorlu arac alırım,yada dokunmam,1.4 arabaya pek bısey yapılamayacagını anladım...saolun yorumlarınız ıcın arkadaslar..Kazasız belasız surusler...
Bem demiştim 10 bg alırsan öp basına koy die ama o bile çıkmıyor işte..
düşünmüyorum vazgectım arkadasım,ya satarım buyuk motorlu arac alırım,yada dokunmam,1.4 arabaya pek bısey yapılamayacagını anladım...saolun yorumlarınız ıcın arkadaslar..Kazasız belasız surusler...
Bencede vazgec abi 1.4 corsa n war pasalar gibi napcan chip falan hiz istiyosan alcan bi Fsi onla istedigin gibi oyna ama 1.4 corsa na bisey yapma temiz temiz sehir ici dolas cicek gibi araba Nazar degmesin :D
speedy_forever
06-04-2007, 02:17
Bencede vazgec abi 1.4 corsa n war pasalar gibi napcan chip falan hiz istiyosan alcan bi Fsi onla istedigin gibi oyna ama 1.4 corsa na bisey yapma temiz temiz sehir ici dolas cicek gibi araba Nazar degmesin :D
eyvallah kardes saol...yıllık bakım zamanı yavas yavas gelıyo,ben en ıyısı sadece yıllık bakımın yaptırıyım..oynamıyım arabayla:D bu arada bu astra bertoneler cok hosuma gıdıyo..nasıl araba onlar?var mı kronık sorunu fılan?var mı bılen?
eyvallah kardes saol...yıllık bakım zamanı yavas yavas gelıyo,ben en ıyısı sadece yıllık bakımın yaptırıyım..oynamıyım arabayla:D bu arada bu astra bertoneler cok hosuma gıdıyo..nasıl araba onlar?var mı kronık sorunu fılan?var mı bılen?
bertoneler i bilmem ama GSİ larda oksijen sensoru ve 60bin de bir de krank mili sensoru yiyor :)
SN168-gsi
07-04-2007, 05:39
60000 ii kilometre ne olursa olsun :) gerçi bende olmadı ama genede ii ...:)
60.000 km ii bi rakam tabi ama ben astra gsi icin soylemistim :) :good:
K&N Green veya Pipercross marka bir filtre ile güzel bir son susturucu al
alacağın max güç 5 hp olur. bujilerini de bosch çift tırnak yaparsın.
Aracının çekişi biraz daha iyi olur ayrıca tam gaz verdiğinde çıkan sesten çok memnun kalırsın , gaza gelirsin aynı oranda benzin depon boşalır :) sonuç olarak güzel olur...
Artı olarak Çıtaları boyatıp bir body kit koyarsan jantları da büyütürsen aracına binmekten daha çok zevk alabilirsin
Chip için hiç uğraşma vereceğin parayla istediğin performansı alamazsın.
Araç normalde 90hp ancak ;
dyno'ya çıkarttığında 95 hp gözüküyorsa senden önceki araç sahibi senin bilmediğin bir modifiye işlemi yapılmış da olabilir mesela kat iptali var ise Dyno bu değeri verebilir...
speedy_forever
13-04-2007, 12:07
K&N Green veya Pipercross marka bir filtre ile güzel bir son susturucu al
alacağın max güç 5 hp olur. bujilerini de bosch çift tırnak yaparsın.
Aracının çekişi biraz daha iyi olur ayrıca tam gaz verdiğinde çıkan sesten çok memnun kalırsın , gaza gelirsin aynı oranda benzin depon boşalır :) sonuç olarak güzel olur...
Artı olarak Çıtaları boyatıp bir body kit koyarsan jantları da büyütürsen aracına binmekten daha çok zevk alabilirsin
Chip için hiç uğraşma vereceğin parayla istediğin performansı alamazsın.
Araç normalde 90hp ancak ;
dyno'ya çıkarttığında 95 hp gözüküyorsa senden önceki araç sahibi senin bilmediğin bir modifiye işlemi yapılmış da olabilir mesela kat iptali var ise Dyno bu değeri verebilir...
valla bız hala anlamıs degılız..mahallede arkadasların geyık konusu bu 95 hp:D gün gectıkce beygır gucu yukselıo mu dıye şakalasıp dururuz sureklı:D
ya arkadaşlar bende 2000 model astra g iiçn düşünüyorum..1.6 motro 100 beygir.x motor.ana tek sıkıntım yakıt artışı yapar mı bu tür modfiyeler.yani çip taktırıp hava filitresi faan yapsak ne performans verir bana.bide yakıt sarfiyatı ne olur bilen varmı
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net