Orijinalini görmek için tıklayınız : Combo 1.3 city plus cdti Direksiyon Kutusu Arızası
Merhabalar
Arkadaşlar 2006 model combo aldım yaklaşık 19000 km de direksiyon kutusu arızalandı servise (gedizler çekmeköy) götürdüğümde bu sorunun kronik olduğunu ve 1-2 aya kadar köklü çözüm bulunacağını o zaman direksiyon kutusunu değiştireceklerini söylediler. Şu ana çok çirkin ses geliyor o kadar dayanabilirmiyim bilmiyorum. Arabadan soğudum neredeyse o kadarda araştırıp aldım bu soruna kadar çok memnundum, Bu konudan müzdarip arkadaşlar varmı? Ağaçtan düşenin halini ağaçtan düşen anlar misali yani daha önce ağaçtan düşen varmı yorumlarınızı bekliyorum.
corsa_tolga
01-09-2006, 19:46
2004 de bi corsa aldık onda vardı ilk once mafsal deişti sonra kutu deişti kesti ne kadar corsa-combo varsa %90 çıko ama şimdi kendi 2006 model corsam var 20.000km oldu onda çıkmadı biraz da şans işi
setapxxx
02-09-2006, 09:45
biz tamiratını yapıyoruz garantili.bidahada sorun çıkmıyo.opel bayileri 6 aydır direksiyon iyileştirmesini bekliyo ve bi okadarda araba bekliyo.değiştiryolar tekrar aynı sorun devam ediyo.
Üsdadım siz nasıl yapıyorsunuz direksiyon kutusunumu değiştiriyorsunuz yoksa başka bir parça ile mi?
Ben servislere getire götüre usandım artık böyle idare ediyoruz bekliyoruz size getiririz olmazsa.
corsa_tolga
02-09-2006, 14:48
biz tamiratını yapıyoruz garantili.bidahada sorun çıkmıyo.opel bayileri 6 aydır direksiyon iyileştirmesini bekliyo ve bi okadarda araba bekliyo.değiştiryolar tekrar aynı sorun devam ediyo.
abi yetkil servismisiniz?Arabanın garantisi bozulmasın sonra?Bir de ustad bana bi tel falan yollarsan bole bir durumda yollarız belki sana
setapxxx
02-09-2006, 16:37
abi direksiyon kutusunu söküyoruz onun tamir takımı var bizde garantili işlem yapıyoruz.başka yerde bulamazsısnız.bi çok garantili arabayada yaptık.müşteri yetkili servise gitmiş bekliyoruz şuan parça yok demişler bize geliyo yapıyoruz takıyoruz.corsa tolga özel servisiz aydında
Servis geliştirilmiş direksiyon kutusunun kasım ayı gibi geleceğini söylüyor eğer bu döngü hep böyle gidiyorsa yandık desenize. Neyse sizdeki tamir takım konusu belki işimizi çözer.
dataegemen
10-09-2006, 20:25
körmen ark. walla sikayetvar.com a bak orda bu sorundan çook var ama bende 2006 corsa aldım şuan 12000 km yaptım bi sorun yok, ben biras araştırdım tekerleği kaldırıma falan çarpınca oluyo dediler...
Aynı sorun bende de var ben ön takım tıkırdıyor zannediyorrdum malesef direksiyon kutusundan geliyormuş sürekli olmasada bozuk yolda kendini belli ediyor benimkinin garantiside bitti ama bu kronik oldugu için opelin bütün corsac lerde değiştirmesi lazım modele bakmadan diğer firmalar öle yapıyor çünkü...
Sorunun kronik olduğu aşikar bir durum, hadi bizimkinin garantisi bitmedi ki garantiden değişeceği söylenen direksiyon kutusunun da faydası belli değil. Sayın corsac çukur tümsek vs bahane olmamalı opel gibi bir markanın kalitesi bu küçük pürüzlerin üstesinden gelebilmeli diye düşünüyorum lakin kullanılan malzeme ve kötü sonucu ortada servislerde şaşrımış durumda.
Sayın dataegemen
Sizin aracınızın kilometresine baktığımızda sanırım biraz daha var bozulmasına :) (ki inşallah bozulmaz) Benimki 19.000 de yaptı. Köye gittik geldik başladı. Bu duruma köklü çözüm bulmak sanırım zor.
arkadaşlar ben 2004 combo kullandım.120000 km gittim.4000 kilometrede bana arızayı vermeye başladı.defalarca servise gittim 2 kere direksiyon kutusunu değiştirdiler.banada daha 2004 yılında,bu gün yarın iyileştirilmiş parça gelece,değiştireceğiz dediler durdular.daha sonra kaza yaptım.hurda.tekrar 2006 sını aldım.onda da 65000 kilometredeyim.mafsaldanu ses geliyor ama direksiyon kutusundan daha önceki arabamda gelen sesi daha almadım.zannedersem 2006 da bu olay yok.ama bu dertten muzdarip arkadaşlara olayın çözümünü söyleyeyim.ilgili olanlar bilirler,kutunun içinde burçları var.bu burçlar orjinalinde sert plastikimsi bir tür malzemeden yapılıyor,buda zamanla bozuk yollarda deforme oluyor ve arada boşluk yapıyor.bu boşluktanda o ses çıkıyor.fonksiyonel hiç ir zararı yok.fakat kafasına takılıyor insanın.gelelim olayın çözümüne;kutuyu söktürüp,burçların aynısını tornada sarı malzeme denilen pirinçten yaptırıyorsunuz,takıyorsunuz,ömür boyu devam.combonun fabrika çıkışı tüm mekanik ve elektronik hata ve zaaflarını yaşadım.
Sonunda yeni gelişmiş direksiyon kutusu Gedizler'e geldi ve hemen değiştirdim şu an çok memnunum, değiştirmek istemiyorlar genelde, kronik bir sorun olduğu için ciddi bir maliyet oluşturduğunu bu yüzden opel değiştirmekten yana olmadığını açıkladılar ama sonunda benimki değişti. Arabadan soğuyacaktım sinir oldum o sese şimdi çok iyi, gelişmişi umarım sorun yapmaz. Bu arada direksiyon kutu bekleyen arkadaşlar servislre başvurabilir.
selam arabandan soğumana gerk yok araban çok güzel ve kaliteli.bende buişin içindeyim.müşterilerimden böyle bir şikayet geldiğinde tabiki garantisi bitmişse direksiyon kutusunu söküp tornacıya yolluyorum.ona uygun bir burç yaptırabilirsin.
spaceghost
20-10-2006, 00:16
Arkadaşlar direksiyon kutusuna burç yapılıyor.bunu yetkili servislerde yapıyor bu zadece başkalarının patendi değildir.burç yapma 150 milyon+kdvfiyatı var.kesin cözümmü.değil.bunun püf noktası var oda bizde kalsın.bu direksiyon kutuları kuru çalışıyor ve bu yüzden yapılan burçta zamanla aşınıp ses yapıyor..bu süre nekadardır birşey diyeme.siz yinede arabanız garantiyse bu işlem için para vermenize gerek yok.garantiden yaptırın.
invisibleagle
20-10-2006, 00:22
arkadaşlar benim araç 2005 model.7000 de bozuldu değiştirdiler direksiyon kutusunu.Güya geliştirilmiş direksiyon kutusu takıldı.o da 10000 de aynı oldu.Baya iyi geliştirmişler :) sonra tekrar götürdüm ayar çektiler. şimdi o kladar ses yok.araç 20000 oldu.fakat bi sertlik var direksiyonda.bir de aracı ilk harekete geçirirken direksiyondan hafif bi kütleme sesi geliyo.2 aya kadar gelecek çözüm ne acaba?garanti bitmeden halletsek şu işi yaw :)
Hemen hemen 1 yıla yakın bir zaman geçti geliştirilmiş direksiyon kutusu takılalı, yine aynı problem ufak ufak başladı. Bunun için artık umudumu kestim. Sanırım bu konu hakkında opelin yapabileceği birşey yok zira sonu hüsran oluyor, Yazık çok yazık. Yetkili olmayan tamircilere gitseydik çoktan düzelirdi belki...
Son olarak mafsal mil'inin arızalı olduğu saptandı şükür ki garanti bitmeden değişti şimdi çok rahat. O uyuz lok lok sesi kalktı. Umarım bir daha yapmaz.
ogretmen82
02-08-2007, 20:07
benim direksiyonda lak lak lak ses çıkarıyor bozuk yolda. sanırım kronik bir sorun. servise götürdüm bance bu sese alış yoksa çok para harcarsın dedi adam. istersen yapalım ama bence yaptırma falan dedi. bende bozuk yollarda kullanmamaya çalışıyorum yada müziği açıyorum dımtıs dımtıs. :D
arkadaşlar ben bütün yorumları okudum şu kanıya vardım bu opeldeki insanlar combo kullanıcılarını ciddiye almıyor niye derseniz 2007 modellerde direksiyon kutusu problemi yok diyorlar ama yalan ben 2007 model combo aldım 3000 km de direksiyon kutusundsn sesler< gelmeye basladı sldıgıms pişmanım
07hasan66
16-02-2008, 20:51
2004 corsa var bende direksiyndan tak tak ses geliodu çevirince sona doğru sertleşiodu servise anlattım 130 ytl gibi bi ücretle halloldu bilginizee.
erayersoy
22-02-2008, 08:14
herkese merhaba... direksiyon kutusu sorunu bende de vardı...söktürdüm...tamir takımı pahalı. gereksiz bozuk olmayan bir sürü parçada değişmiş olacağından sadece tıkırtı burcu denilen parçayı tornacılar yapıyorlar. zaten tornacılar da alışmışlar görür görmez tanıyorlar parçayı...sorunu ben bu şekilde hallettim. ama özel servislerde işin püf noktalarıyla daha uzmanca halledilebileceğine inanıyorum.
celalyayla
25-01-2010, 01:23
2004 ve 2005 üretimi belli seri numaralı corsalardaki direksiyon kutusu tıkırtı/lakırtı/boşluk sesi için iki çözüm vardır (mak. mühendisiyim. kendi corsama yaptırdım ve her işleminin başında durdum, ondan biliyorum);
1- pahalı ve garantisi olmayan seçenek; yetkili servislerde tamir kitiyle direksiyon kutusu içindeki burcun değiştirilmesi. burc ve mil arasına darbeyi dolayısıyla tıkırtı sesini sönümleyen esnek kauçuk malzeme konulur.direksiyon kutusu orjinalindeki gibi kuru (yağsız) çalışır. kauçuk zamanla aşınabilir.
2- sizin usta'nın tam doğru yapmadığı, eksik yağtığı seçenek. doğrusu; direksiyon kutusu sökülüp, aşınan tıkırtı burcu çıkarılır. bunun yerine tornada, direksiyon kutusu mili çapından 0.15mm daha büyük çaplı sert kestamid malzemeden yeni burc işlenir. direksiyon miline geçirilir ve hareket ettirilerek alıştırılır. çok sıkı geçerse direksiyon ağırlaşır, gevşek olursa bir süre sonra tıkırtı tekrar başlar. burc ve mil arasına gres sıza bilsin diye burcun içine yiv (diş) açılır. en sonda direksiyon kutusu delinerek gresörlük açılır ve gres basılır (alüminyum alaşımdan imal edilen kutu delinirken, talaş parçaları direksiyon kutusunun içine kaçmasın diye matkap ucuna işlem sırasına hava tutulur). basılan gresin sentetik bazlı olması önemlidir. aksi takdirde uzun vadede direksiyon kutusunda oksidasyona (pas) neden olur. sizin ustanın yaptığı kutuyu sökmeden ve aşınan burcu değiştirmeden, yiv açmadan gresörlük açıp gres basması kolay fakat eksik işlem. doğru değil!
sanırım kesin çözüm bu gibi_____________________________
celalyayla
25-01-2010, 01:24
ha bu arada makine mühendisi olan ben değilim gene aynı sorunu yaşayan bu yazıyı yazan arkadaşı tanımam etme fikir olsun diye yazdım
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net